Потребител Дакота - Въпроси и отговори...

Потребител Дакота - Въпроси и отговори...

Мнениеот kandidata1 » 28 Юли 2010, 17:32

А Дакотови са ..... цвете за мирисане.
Абе мишок, ти си ми ясен само по изказванията ти бе, само като ти се разрових из задните мнения си ми ясен бе... за теб началника е всичко, нали си началство. Ама си готов и да д..ш на по-големия от теб. Отворко, важен си у селския си район, отворко голям на клавиатурата.

САМО БОКЛУК МОЖЕ ДА ОБИЖДА КОЛЕГИТЕ СИ НА КАИШИ И МУШМУЛИ И КАКВИ ЛИ НЕ.
САМО БОКЛУК МОЖЕ ДА ГОВОРИ ЗА СЪПРУГИТЕ НА КОЛЕГИТЕ СИ.
Последна промяна MasterCop на 28 Юли 2010, 18:19, променена общо 1 път
Причина: Мнението е преместено от друга тема!
Поредната простотия с премахването на изпитите за Академията на МВР.
Ама нали Академията прибра близо 50 000лв от такси от 2000 кандидата, догодина само заради парите простотията ще продължи.
kandidata1

Re: Потребител Дакота - Въпроси и отговори...

Мнениеот MasterCop » 28 Юли 2010, 18:17

Тъй като почти след всяко мнение на Дакота все някой иска нещо да му каже или да го пита, създавам тема в този раздел, където Правилата са по-либерални поради естеството му! Надявам се с това офтопика по темите да намалее поне малко!
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор

Мнениеот Sir Humphrey » 28 Юли 2010, 18:46

Опасявам се да не би отварянето на подобна тема в крайна сметка да се окаже равносилно на отваряне на кутията на Пандора. Не искам да съм лош пророк, но е възможно темата да се превърне в ЕБДЧПППЦЖО (Единна база данни за черпене на примери за полицейска простотия за целите на журналистически опуси). Плиткоумщините на petinka ще се окажат слаба ракия в сравнение с гнойта, която ще забере в тази тема като в цирей, и която всеки журналист ще може да изстиска само с едно кликване на мишката.
Аватар
Sir Humphrey

Мнениеот NANIOX » 28 Юли 2010, 18:49

Има логика в думите на съра.............
Но пък винаги може да бъде затворена,все пак си мисля че ще има някви граници..........
Който иска,може.Който казва че не може,не иска...
Аватар
NANIOX

Мнениеот MasterCop » 28 Юли 2010, 18:55

Няма проблем - Дакота потвърди, че няма против да кръстосате виртуални шпаги :D
А колкото до "примерите за полицейска простотия" - много зависи от техния автор - Все пак има голяма вероятност един ден, децата му да прочетат написаното... ;)
ИзображениеИзображение
Аватар
MasterCop
Администратор

Мнениеот kandidata1 » 28 Юли 2010, 19:15

Категорично отказвам да пиша в тази тема, и не желая името ми да стои като създател на същата.
Категорично не приемам колега да нарича колегите си "каиши" !!!
След всяко малоумно мнение на който и да е колега в която и да е тема, ще си изкажа мнението.
След като някой си позволява да обижда косвено колегите си, насочено към обща маса хора, то е редно да получи отговор.

Тази тема е ненужна!!!
Аз съм до тук в нея!
kandidata1

Мнениеот MasterCop » 28 Юли 2010, 19:24

Малоумно според кой? Едва ли всички мислят като теб! Писал съм го вече и пак ще го повторя -
Не коментирайте потребителя, а неговото мнение по темата! Щом мислите по различен начин изложете тезата си, но позволете и на останалите да го направят! Не може някой като изрази мнение различно от вашето, да започнете веднага с определения от вида "ти си мноо тъп щом мислиш така" Етичния кодекс вече влезе в ЗМВР, но едва ли е нужно да се позоваваме само на писани закони! Голяма част от културата на човека се определя от спазването на много неписани такива! Умението да водим дискусия няма да ви е полезно само във форума, а и в работата с хора!
ИзображениеИзображение
Аватар
MasterCop
Администратор

Мнениеот katana1977 » 28 Юли 2010, 21:46

Е, то така не е интересно - все едно вързано куче да биеш. :lol:
Освен туй няма как да правиш офтопик, спам и други сложни думи.
Друго си е да се вълнуваш от живите слова на дакота.
Галентин Грозев,
Зам. председател на УС на СФСМВР
05 РУ - СДВР
katana1977
Зам. председател на УС

Мнениеот NANIOX » 28 Юли 2010, 21:48

Каквото и да си говорим,Дакота си е богатство за този форум.................
Който иска,може.Който казва че не може,не иска...
Аватар
NANIOX

Мнениеот ggeenn » 28 Юли 2010, 21:58

Е и какво очаквате да прочетете в тоя пост?
Бисери/цинизми избиващи комплексите на “каишите".
Аватар
ggeenn

Мнениеот answer » 29 Юли 2010, 13:09

katana1977 написа:Е, то така не е интересно - все едно вързано куче да биеш. :lol:

чувал си такива слова нали.нека само да добаа некои от тех,дроб на ченгел,свински черва и се за ППД се отнасат тия неща.Ама не за сички.Делени сме на млади и на стари,имаш ли 10 г службица живит си живейш ако си нов мамицата ти ебава.
Като прави събрания по час не млъква да говори и като крикикува некои го кара да стои прав,ако закъснеиш за събрание стоиш прав до вратата.Само от криминална имат право да влизат и излизат когато искат щото те били натоварени.Натоварени да стоиат ко кафетата и да гледат сервиторките.
Ако си от криминална смятаи се за богопомазан ако си от ППД и си малко стаж зор до дупка щото си дошъл да не работиш така казва.
Като обижда съпругите ни що не каже,що жена му го не ебава за слива и що се е хванала с дознателка на годините на дъщера му.прилича ли му на годините.що жена му като идва в РПУ минава покраи него и не го поздравява.ми тя знаи сичко и го е пратила в девета глуха.
Знаиш ли че е болен на тема пожарна в кабината му има цяла лавица с пожарни колички,ходи и се вре навсякъде в пожарната,там разпиват и там плаща и членски внос за лавка да хапват като цакат картите и таблата.пожарникар да си на тва време изтъркаха столовете за играят карти табла.Като имаше буря и дърво му падна на покрива 2 пожарни отидоха да вадат клони от покрива му.
Милиционер от симионово това е почнал от ППД ама тогава било друго време що сега не дойди в ППД да го вида,то не е като да се затвориш с експертите и да пииш кафе или да си праиш снимки албуми и да казваш на полицайте какото каже експерта това от вас искам да не му пречите.Ама като идем да чакаме експерта той идва след 2-3 часа пил кафе някъде.Абе това е има и друго ама друг път
answer

Мнениеот ntvladimirov » 29 Юли 2010, 13:30

Реално погледнато за всеки един участник във форума може да се пише какво ли не. Да се извадят реплики от писаниците му. Помислете и кажете не сте ли писали повечето от мненията си под въздеиствието на емоцията. Нали за това сая тези форуми.Които не му изнася или няма каво да каже просто да напусне този форум и да пише при адвокатите например. Там има широко поле за изява. :lol: :lol:

Вече не се ли казва Свободен форум на служителите от МВР"
Николай Владимиров
Помощник Оперативен Дежурен в ОД МВР Враца
Аватар
ntvladimirov

Мнениеот MasterCop » 29 Юли 2010, 17:49

Може да се пише за някой ако има такава тема и нейното създаване не противоречи на Правилата!
Не разбрах въпроса ти...? Свобода не значи свободия!
Ако ще се пише въпреки Правилата, тогава наистина това няма да бъде свободния форум за умишлено и целенасочено нарушаващия ги! Така както в реалния живот на пристъпилите правилата им се отнема свободата, която иначе им е гарантирана от Конституцията! Това не е дори подходящия раздел да го обсъждаме!
ИзображениеИзображение
Аватар
MasterCop
Администратор

Мнениеот katana1977 » 29 Юли 2010, 18:10

answer написа:
katana1977 написа:Е, то така не е интересно - все едно вързано куче да биеш. :lol:

чувал си такива слова нали.нека само да добаа некои от тех,дроб на ченгел,свински черва и се за ППД се отнасат тия неща.Ама не за сички.Делени сме на млади и на стари,имаш ли 10 г службица живит си живейш ако си нов мамицата ти ебава.
Като прави събрания по час не млъква да говори и като крикикува некои го кара да стои прав,ако закъснеиш за събрание стоиш прав до вратата.Само от криминална имат право да влизат и излизат когато искат щото те били натоварени.Натоварени да стоиат ко кафетата и да гледат сервиторките.
Ако си от криминална смятаи се за богопомазан ако си от ППД и си малко стаж зор до дупка щото си дошъл да не работиш така казва.
Като обижда съпругите ни що не каже,що жена му го не ебава за слива и що се е хванала с дознателка на годините на дъщера му.прилича ли му на годините.що жена му като идва в РПУ минава покраи него и не го поздравява.ми тя знаи сичко и го е пратила в девета глуха.
Знаиш ли че е болен на тема пожарна в кабината му има цяла лавица с пожарни колички,ходи и се вре навсякъде в пожарната,там разпиват и там плаща и членски внос за лавка да хапват като цакат картите и таблата.пожарникар да си на тва време изтъркаха столовете за играят карти табла.Като имаше буря и дърво му падна на покрива 2 пожарни отидоха да вадат клони от покрива му.
Милиционер от симионово това е почнал от ППД ама тогава било друго време що сега не дойди в ППД да го вида,то не е като да се затвориш с експертите и да пииш кафе или да си праиш снимки албуми и да казваш на полицайте какото каже експерта това от вас искам да не му пречите.Ама като идем да чакаме експерта той идва след 2-3 часа пил кафе някъде.Абе това е има и друго ама друг път

Какво да кажа? Имаше един лаф, турски май беше, в свободен превод гласи - ти кажи на Аллах, че си страдал много /т.е., че си праведен/, а той ще ти отвърне - ти какво направи, за да промениш това /т.е. кой те е карал да търпиш/? Ако те притеснява да се оплачеш публично, затова сме ние като медиатор - кажи на нас, ако искаш ми пиши на лична, ще ти кажа какво да направиш. НО, има едно но - не очаквайте все някой друг да решава проблема. Истината е, че само свободният по душа заслужава свобода. "А който иска, та тегли, тежко му нима ще кажа?" - Хр. Ботев
Галентин Грозев,
05 РУ - СДВР
katana1977
Зам. председател на УС

Re: Как работят колегите по света

Мнениеот katana1977 » 30 Юли 2010, 23:49

dakota_ написа:Преди 20 год. в циганската махала имаше "кмет"..Като се стигнеше до махала,кмета излизаше,казвахме му какво търсим и с колко време разполага да се осведоми къде е и да го предостави...Връщаше се обратно и в рамките 10-15 мин. излизаше от някъде и донасяше това което търсехме...
Тогава в БГ имаше ред,така както го има в Америка...
Но тогава и милиционерите бяхме по-други и знаехме какво и как се прави...сега в БГ яйцето учи кокошката...

Не можах да разбера дакота за кокошка ли се има, то си е негова работа, не го коментирам, важното е мир да има.
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ: КЪМ ДНЕШНА ДАТА МИЛИЦИОНЕРИ НА ЩАТ В МВР НЯМА!!! ИМА ПОЛИЦАИ, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА И СЕ ОПИТВАТ ДА ВНУШАТ НАСТОЯЩОТО СЪОБЩЕНИЕ НА НЯКОИ ОСТАНКИ ОТ МИНАЛОТО, КОИТО ГОРЕЩО СЕ СЪПРОТИВЛЯВАТ.
И съм абсолютно уверен, че когато преди 20 години милиционерите режеха тесните дънки и бръснеха дългите коси, това със сигурност не се е правило в Америка. Така че паралелът между милицията в НРБ и полицията в САЩ според мен е напълно неуместен. Още повече, че съм 100% убеден, че дакота_ и един ден не е работил като полицай в САЩ, че да направи коректно сравнението.
Всъщност оказва се, че съпротивата е безсмислена - неминуемо идва бъдещето, в което ще трябва да работим наистина както работят колегите на запад, кокошката я колят, яйцето става на кокошка, после колят и нея, нейното яйце става на кокошка и така нататък, това е толкоз просто и логично. Лошото е, че някои се опитват да спрат еволюцията и се провъзгласяват за нейния връх /особено хората, носители на нагласите, принудили толкова народ да емигрира/, което е възможно колкото да спреш движението на тектонските плочи.
Последна промяна MasterCop на 31 Юли 2010, 07:42, променена общо 1 път
Причина: Следващите мнения са преместени от друга тема
Галентин Грозев,
05 РУ - СДВР
katana1977
Зам. председател на УС

Re: Как работят колегите по света

Мнениеот dakota_ » 31 Юли 2010, 06:41

...За да не се излагаш за някой неща,който смяташ,че са се случвали преди 20 год.,попитай мама си и тате си,кога са се случвали и заповядай...
dakota_

Мнениеот MasterCop » 31 Юли 2010, 08:22

Заглавие: Потребител Дакота - Въпроси и отговори...

katana1977 написа:...
Не можах да разбера дакота за кокошка ли се има, то си е негова работа, не го коментирам, важното е мир да има.
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ: КЪМ ДНЕШНА ДАТА МИЛИЦИОНЕРИ НА ЩАТ В МВР НЯМА!!! ИМА ПОЛИЦАИ, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА И СЕ ОПИТВАТ ДА ВНУШАТ НАСТОЯЩОТО СЪОБЩЕНИЕ НА НЯКОИ ОСТАНКИ ОТ МИНАЛОТО, КОИТО ГОРЕЩО СЕ СЪПРОТИВЛЯВАТ.
И съм абсолютно уверен, че когато преди 20 години милиционерите режеха тесните дънки и бръснеха дългите коси, това със сигурност не се е правило в Америка. Така че паралелът между милицията в НРБ и полицията в САЩ според мен е напълно неуместен. Още повече, че съм 100% убеден, че дакота_ и един ден не е работил като полицай в САЩ, че да направи коректно сравнението.
Всъщност оказва се, че съпротивата е безсмислена - неминуемо идва бъдещето, в което ще трябва да работим наистина както работят колегите на запад, кокошката я колят, яйцето става на кокошка, после колят и нея, нейното яйце става на кокошка и така нататък, това е толкоз просто и логично. Лошото е, че някои се опитват да спрат еволюцията и се провъзгласяват за нейния връх /особено хората, носители на нагласите, принудили толкова народ да емигрира/, което е възможно колкото да спреш движението на тектонските плочи.

Не съм му адвокат, но Дакота не е онази заплаха за която говориш напоследък. Той просто призна че е началник, личи си че е от "старата школа" но тези характеристики не са достатъчни за да го причислиш към онези милиционери, които задушават системата! Те наистина са опасни, но за тях няма да чуеш, те във форум няма да влязат и ударите им няма да ги усетиш по този начин:
"Удари от приятел са искрени, А целувки от неприятел - изобилни.
Притчи 27:6"

Пази се повече от "целувките" и от онези за които ти споменах преди - онези които те възхваляват... и за които нищо не знаеш...
Дакота макар и да не е "излязъл със името си" (какъв глупав израз за виртуалното пространство :lol: ) той защитава ника си, защото този ник е Автор на всички свои мнения и е само формалност, че не се е написал Асен, Иван, Драган и т.н. - справка не можеш да му направиш... Обидите към потребителя Дакота са си обиди по същия начин и носят същите негативни емоции, както ако ги е получил фейс-ту-фейс...
Нали си спомняш приказката за оня цар, който заповядал да избият всички старци - има я във много варианти - ето един от тях - http://tuci.lovelyforum.net/forum-f70/t ... .htm#31537
Та извода от нея в случая е, че не всяка старост е мъдрост (милиционерите за които както казваш след тяхното пенсиониране се е получила дупка в морето) и не всяка мъдрост е старост...
Мен повече биха ме притеснявали старите милиционери от които зависят все още нещата и които никога не биха влезли в този форум. Тези за които казваш:
katana1977 написа:... Ами като са направили толкова компромиси със себе си, пък после са си поживяли толкова добре, как да им се прище да умрат /или да се пенсионират/. Нали тъкмо сега имат още какво да дадат /и да вземат/... Помислете какви страшни поражения може да нанесе на ранимите им души дори допускането, че не са вечни. Сега имат служебни автомобили с шофьори, кабинети, секретарки, положение, власт над други хора. А утре? Колко мислите, че тежим на техния кантар в сравнение с тях? Разбирате ли, че хиляди от тях не можа да ги отвее вятърът на промяната, различните правителства и кризи, оптимизации и т.н. Сега са на власт в системата, не толкова като пост, колкото като мислене и нагласа към света. За тях това е всичко, друго не може да има. Колко от нас са готови да ги изпратят в миналото, където им е мястото и да поемат отговорността да продължат работата занапред?

Не мисля че Дакота е един от тях и както винаги съм казвал, ако повече началници влизаха тук да им "дяламе треските" системата щеше да е по-жива... ;) И аз споря с него, но споря по някои негови схващания, не по факта, че го има!
ИзображениеИзображение
Аватар
MasterCop
Администратор

Следваща

Назад към Освободи Напрежението - Смех