Заглавие: Потребител Дакота - Въпроси и отговори...katana1977 написа:...
Не можах да разбера дакота за кокошка ли се има, то си е негова работа, не го коментирам, важното е мир да има.
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ: КЪМ ДНЕШНА ДАТА МИЛИЦИОНЕРИ НА ЩАТ В МВР НЯМА!!! ИМА ПОЛИЦАИ, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА И СЕ ОПИТВАТ ДА ВНУШАТ НАСТОЯЩОТО СЪОБЩЕНИЕ НА НЯКОИ ОСТАНКИ ОТ МИНАЛОТО, КОИТО ГОРЕЩО СЕ СЪПРОТИВЛЯВАТ.
И съм абсолютно уверен, че когато преди 20 години милиционерите режеха тесните дънки и бръснеха дългите коси, това със сигурност не се е правило в Америка. Така че паралелът между милицията в НРБ и полицията в САЩ според мен е напълно неуместен. Още повече, че съм 100% убеден, че дакота_ и един ден не е работил като полицай в САЩ, че да направи коректно сравнението.
Всъщност оказва се, че съпротивата е безсмислена - неминуемо идва бъдещето, в което ще трябва да работим наистина както работят колегите на запад, кокошката я колят, яйцето става на кокошка, после колят и нея, нейното яйце става на кокошка и така нататък, това е толкоз просто и логично. Лошото е, че някои се опитват да спрат еволюцията и се провъзгласяват за нейния връх /особено хората, носители на нагласите, принудили толкова народ да емигрира/, което е възможно колкото да спреш движението на тектонските плочи.
Не съм му адвокат, но Дакота не е онази заплаха за която говориш напоследък. Той просто призна че е началник, личи си че е от "старата школа" но тези характеристики не са достатъчни за да го причислиш към онези милиционери, които задушават системата! Те наистина са опасни, но за тях няма да чуеш, те във форум няма да влязат и ударите им няма да ги усетиш по този начин:
"Удари от приятел са искрени, А целувки от неприятел - изобилни.
Притчи 27:6"Пази се повече от "целувките" и от онези за които ти споменах преди - онези които те възхваляват... и за които нищо не знаеш...
Дакота макар и да не е "излязъл със името си" (какъв глупав израз за виртуалното пространство

) той защитава ника си, защото този ник е Автор на всички свои мнения и е само формалност, че не се е написал Асен, Иван, Драган и т.н. - справка не можеш да му направиш... Обидите към потребителя Дакота са си обиди по същия начин и носят същите негативни емоции, както ако ги е получил фейс-ту-фейс...
Нали си спомняш приказката за оня цар, който заповядал да избият всички старци - има я във много варианти - ето един от тях -
http://tuci.lovelyforum.net/forum-f70/t ... .htm#31537Та извода от нея в случая е, че не всяка старост е мъдрост (милиционерите за които както казваш след тяхното пенсиониране се е получила дупка в морето) и не всяка мъдрост е старост...
Мен повече биха ме притеснявали старите милиционери от които зависят все още нещата и които никога не биха влезли в този форум. Тези за които казваш:
katana1977 написа:... Ами като са направили толкова компромиси със себе си, пък после са си поживяли толкова добре, как да им се прище да умрат /или да се пенсионират/. Нали тъкмо сега имат още какво да дадат /и да вземат/... Помислете какви страшни поражения може да нанесе на ранимите им души дори допускането, че не са вечни. Сега имат служебни автомобили с шофьори, кабинети, секретарки, положение, власт над други хора. А утре? Колко мислите, че тежим на техния кантар в сравнение с тях? Разбирате ли, че хиляди от тях не можа да ги отвее вятърът на промяната, различните правителства и кризи, оптимизации и т.н. Сега са на власт в системата, не толкова като пост, колкото като мислене и нагласа към света. За тях това е всичко, друго не може да има. Колко от нас са готови да ги изпратят в миналото, където им е мястото и да поемат отговорността да продължат работата занапред?
Не мисля че Дакота е един от тях и както винаги съм казвал, ако повече началници влизаха тук да им "дяламе треските" системата щеше да е по-жива...

И аз споря с него, но споря по някои негови схващания, не по факта, че го има!