Отново ще си задам въпроса и този път чакам точен отговор.
РЕШИЛ СЪМ ДА КАНДИДАТСТВАМ КАТО КУРСАНТ "СУХОПЪТНИ ВОЙСКИ". В случай, че бъда приет, КАК ЩЕ ПРОТИЧА ЕЖЕДНЕВИЕТО МИ КАТО КУРСАНТ ТАЗИ СПЕЦИАЛНОСТ?
Значи, ако влезеш, което е адски трудно вече при випуск 70-80 човека, и си избрал Сухопътни войски, трябва да си избереш специализация - мотопехота/танкови, разузнавателни, свързочни, логистика и т.н. всяка година има различна бройка за специалност. Пристигаш и ти дават униформа, сутрин ставаш рано, физарядка, строяване и на занятия в клас или на полигона. И така четири години. Свободен режим последната година, иначе си спиш всяка вечер в батальона. Даваш наряди и т.н. Абе лекота, в сравнение с нашите караули, дежурни подразделения, ППО - команди, бригади за зарзават и пр. Сега полевото обучение е много по-малко, огневата също, но си е пак казарма с екстри. Спите в стаи по двама/трима със санитарен възел.2. След като завърша, ще съм с военна квалификация за
командир на взвод; - КАКВО ОЗНАЧАВА ДА СИ КОМАНДИР НА ВЗВОД (КАКВИ СА ТИ ЗАДАЧИТЕ И ОТГОВОРНОСТИТЕ?)
Дават ти 20-30 кадрови войника и почваш да се занимаваш с тях - учебни часове, строева, огнева, специална подготовка (каквото ти е специализацията), СТО на машините (ти си МОЛ и имаш от минимум камион до 30 машини в зависимост от специалността). Внимаваш да не се гръмне някой или да гръмнете някой на огневата, щото сами ти и никой друг ще е виновен, молиш се да имаш под една кадрова войничка в майчинство във взвода и така. •
други длъжности в Българската армия, изискващи висше образование, съответстващи на неговата професионална квалификация.
- КАКВИ СА ТЕЗИ ДЛЪЖНОСТИ?
Наистина, проверил съм във форума това не е обяснено, ще помоля за съдействие
Като послужиш няколко години и станеш ротен, и ако имаш СТАНАГ по английски на поне средно ниво - отиваш в Академията или Колежа на НАТТО, послее пак по частите или в МО и ГЩ ако имаш качества или вуйчо владика и така до подполковник. После, ако имаш много качества и вуйчо министър - отиваш в Генералщабната или Академията на НАТО/САЩ и те така след 30 години се деди покойник (полковник) готов пенсионер.