Агресивен съсед

Агресивен съсед

Мнениеот nicky75 » 13 Яну 2021, 17:44

Здравейте,

От скоро се преместихме в нов апартамент и сме семейство с три деца. Стараем се да пазим максимално тишина и да ги укротяваме, но не винаги това е възможно.

Драмите със съседите отдолу започнаха още по време на ремонта на апартамента. Винаги сме пазили тишина от 14 до 16 часа. Но идиотът дойде веднъж в 19.30 - тогава по изключение беше по-шумно и се развика, че искал да си почине преди да отиде на дискотека..., какъв съм бил аз, знаел ли съм кой е той...
След като се нанесохме, преди два месеца малкият взе един кашон и тропна няколко пъти. Наистана беше след 22 часа, веднага го накарахме да спре, но келешчето дойде пак, като блъскаше по вратата. Както и да е, отново се разбрахме. Кулминацията обаче беше на 4ти януари, когато се прибрахме от гости, в 11 вечерта, малката скочи 3-4 пъти в коридора.
Идиотчето отново дойде, с пяна на уста:
"ти не си ли научи урока от първия път", "ще ти запаля вратата", "ще видиш къде е ада", "ще те накарам да се изнесеш от тук" и се опита да ме издърпа в коридора. Не съм от най-слаботелесните и се въздържах да го ударя, за да не влизам в разправии и междусъседски войни. Казах му няколко пъти, че плаши децата и вдига шум и притеснява другите съседи. Отговорът беше "знаеш ли кой съм аз, те ме знаят" и тн. Знам го кой е - някакво ИТ мениджърче, но имам чувството, че се дрогира и оттам иде агресията.
На следващия ден отидохме до районното, обсъдихме там проблема и хората ни посъветваха да подадем жалба. Но жената е адски стресирана, уплаши се и не подадохме уведомлението.
В момента сме непрекъснато на тръни, само се караме на децата да не тропат, даже жената иска да продаваме апартамента.

Въпросите ми са:
- ако се подаде уведомление в РПУ-то, какъв е шанса да стане по-агресивен, защото доколкото знам ще го привикат и ще го уведомят.
- ако пак идва и се обадя на 112, какъв е реда? ще дойде патрулка, аз ще отворя долу входната врата, но той ще се е прибрал вече и няма да отвори на полицията, какво ще се случи?
- какво ще стане ако причака някое от децата или жената, докато са навън в бъдеще и започне да ги тормози?
- вече веднъж е идвала полиция заради него, но някой го е гонел (явно се е изрепчил на не когото трябва), крещял е "помощ, полиция, убиват ме", разбил външната врата. Като дошла полицията е разправял "другарска свада, нищо няма". След като е идвала патрулка, ако дойде отново заради същия човек, какви са последствията за него?
- в общи линии, как ще ме посъветвате да се защитя?

Благодаря и извинявайте за дългия пост.
nicky75
 
Мнения: 6
Регистриран на: 19 Юни 2014, 08:41

Назад към Теми за граждани

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта