СФСМВР ПОКАНЕНА ЗА ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПОЛИЦЕЙСКИ СЪЮЗ (EPU)

СФСМВР ПОКАНЕНА ЗА ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПОЛИЦЕЙСКИ СЪЮЗ (EPU)

Мнениеот cveteto » 29 Май 2010, 15:24

По покана на Президента на румънския полицейски синдикат FSNPPC Марин Груя и Вицепрезидента на Европейския полицейски съюз – EPU Клаудио Стайку на 27 и 28.05.2010 г. делегация на СФСМВР в състав Борислав Мазнев – Зам. председател, Илия Кузманов, Иван Мусков, Радка Павлова – членове на УС, и Ивайло Десев – член на Комисията по международна дейност на СФСМВР, присъстваха на редовната годишна Национална конференция на FSNPPC. Конференцията се проведе в гр. Предеал - Румъния. Поканата бе отправена с цел провеждане на работна среща и предварителни преговори за присъединяване на СФСМВР към EPU и EUROFEDOP. При откриването на конференцията присъстваха Министъра на ВР на Румъния Василе Блага, Директорът на Националната Полиция Петре Тобъ и други ръководни служители на министерството. В началото бе дадена думата на Б. Мазнев – Зам. председател на УС на СФСМВР, за приветствие към делегатите. Председателите на регионалните офиси на FNSPPC отправиха редица актуални въпроси към Министъра на ВР на Румъния относно предстоящите съкращения с 20% на състава и намаляване на заплащането на служители с 25%, както и за неравномерното разпределение на заплащането между редовия и ръководния състав. Министър Баку отговаряше в продължение на повече от два часа на поставените от синдикалистите въпроси.
На 28.05.2010 г. се проведе работна среща между представителите на СФСМВР и Генералния секретар на EUROFEDOP Г-н Берт Ван Каленберг, Вицепрезидента на Европейския полицейски съюз – EPU Клаудио Стайку и Президента на FSNPPC Мартин Груя, на която към СФСМВР бе отправена официална покана за пълноправно членство в EUROFEDOP и EPU. Г-н Каленберг заяви, че до десет дни в България ще пристигне Президента на EPU Г-н Херман Фейнер, който ще представи дейността на EPU пред УС на СФСМВР.
Генералния секретар на EUROFEDOP заяви: ”Уверявам Ви , че EUROFEDOP ще положи максимални усилия да защитава Вашите социални, икономически и професионални интереси, поставяйки ги пред отговорните европейски институции, където нашата Федерация е изключително добре приета и се възприема като организация с висок авторитет! EUROFEDOP чрез FSNPPC следи дейността и развитието на СФСМВР и дава висока оценка за постигнатото до момента. Ние разчитаме, че с присъединяването Ви към нашите структури ще спомогнем за повишаване на статута на служителите от МВР в България, което ще доведе до по-сигурна Европа!” Г-н Каленберг предложи на СФСМВР EUROFEDOP да изпрати представители, които да проведат синдикално обучение на няколко етапа.
http://www.sfsmvr.org

http://www.eurofedop.org/IMG/pdf/SNPPC_ ... _en_nl.pdf
Мога да говоря за доброто във вас, но за злото... не. Защото що е злото, ако не добро, измъчено до смърт от глад и жажда?
cveteto
 
Мнения: 361
Регистриран на: 22 Дек 2008, 12:45

Re: СФСМВР ПОКАНЕНА ЗА ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПОЛИЦЕЙСКИ СЪЮЗ (EPU)

Мнениеот t1111111111 » 30 Май 2010, 21:10

Честито колеги.
t1111111111
 
Мнения: 11
Регистриран на: 13 Яну 2009, 09:35

Re: СФСМВР ПОКАНЕНА ЗА ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПОЛИЦЕЙСКИ СЪЮЗ (EPU)

Мнениеот madcop » 09 Юни 2010, 20:29

Да, наистина нека ни е честито, сега пред нас се отварят и вратите на Eвропа, възможности да бъдем чути и подкрепени без да се налага да се съобразяваме с корумпираната бюрократична система у нас. Това е победа за всички ни, постижение на цялата организация и груповия ни дух за борба. Колегите представители на EPU усетиха решимостта ни и смятам, че сега остава ние сами да повярваме , че можем да извървим целия път докрай. Каквото и да кажа по въпроса просто би било малко, затова ще кажа само, ВЯРВАЙТЕ В СЕБЕ СИ
ПО-ДОБРЕ СЪС ЗНАМЕ В РЪКАТА ОТКОЛКОТО С ИБРИК НА ГЛАВАТА!!!
madcop
 
Мнения: 529
Регистриран на: 28 Дек 2008, 17:38


Назад към Синдикална дейност

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта