Предстоящи протести!

Предстоящи протести!

Мнениеот katana1977 » 30 Юни 2010, 22:04

Уважаеми колеги,
тъй като разбрах, че в НТВ са съобщили в емисиите Новини, че СФСМВР има готовност за протести във връзка с Пазника на МВР, съм длъжен да съобщя следното:
- Идеята за Празника е да почетем стойностното в МВР и само това, без особено веселие и празници.
- Това е свободен избор на всеки - дали да празнува или не, както казва един от нас, "какво да празнувам - имането или нямането"...
- За 05.07.2010г. не предвиждаме организирани протести на централно ниво, ако СД имат местни инициативи, например поднасяне на цветя пред паметници и отсъствие на наши членове от официални мероприятия, е добре и УС да знае.
Не коментирам начина на поднасяне на новините от страна на НТВ, това е право на свободната журналистика - да прави новините, както прецени.
Искам специално да Ви уверя, че се отнасяме към публичните изяви на СФСМВР напълно сериозно и преди да организираме следващия протест, ще вземем мнение и съвет от всички, които желаят да ги дадат и най-вече - във всички случаи ще действаме отначало докрай с ръководствата на СД и всички членове и симпатизанти на СФСМВР.
Виждам пожара и гнева Ви, но съм твърдо убеден, че силата е нищо без контрол. Така и нашите усилия ще постигнат успех, само ако сме готови за него.
Без да увъртам, ще напомня, че увеличихме бюджета за провеждане на национални мероприятия за 2010г. три пъти - правете си извода и се гответе за есента /а защо не и зимата/ на нашето недоволство - тя ще се състои и от нас зависи колко да е силен зарядът. Дали септември ще бъде май? Той поетът е отговорил вярно ...
Галентин Грозев
СД № 073 - 05 РУП - СДВР
katana1977
 
Мнения: 364
Регистриран на: 26 Окт 2009, 19:45

Re: АНКЕТА: ЩЕ ПРАЗНУВАТЕ ЛИ ДЕНЯ НА МВР?

Мнениеот MasterCop » 30 Юни 2010, 23:09

Ето това е сериозен отговор! Тук е момента да заявя, че призиви за протести и обявяване на дати за такива в този форум, ще се правят само от хора представители на УС на легитимните синдикати! Те имат специален ранг във форума! Онези които не са получили, моля да ми пишат ЛС! Всякакви други "подвиквания" и насрочване на дати ще се считат за провокации с цел дезинформация на служителите!
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2271
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Предстоящи протести!

Мнениеот belyata » 29 Ное 2011, 13:53

ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ
НА СФСМВР

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

В изпълнение на решенията на Третата редовна Национална конференция на СФСМВР Федерацията започва протестни действия против увеличаването на общия осигурителен стаж, необходим за придобиване право на пенсия от държавните служители в МВР с две години от 1 януари 2012 година и начина, по който беше взето това решение – при отсъствие на какъвто и да е диалог със служителите, чиито социални права са засегнати, и с техните синдикални организации.
Както беше решено от Конференцията Федерацията подкрепя националния протест, обявен за 30 ноември от КТ „Подкрепа” и КНСБ, поддържа техните искания и настоява за оставката на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков.
Във връзка с това и на основание решение на УС на СФСМВР от 26.11.2011 г. призоваваме членовете на Федерацията и всички колеги, които поддържат исканията ни и на които това не би попречило в работата, като първо протестно действие от 30 ноември 2011 г. да започнат да изпълняват служебните си задължения с трикольорни лентички.

27.11.2011 г.
УС на СФСМВР
Аватар
belyata
 
Мнения: 617
Регистриран на: 22 Мар 2009, 09:47

Re: Предстоящи протести!

Мнениеот малкия » 09 Сеп 2012, 19:17

На 23.09.2012 г. от 16.00 ч. в гр. София, в градинката пред МВР

На 24.09.2012 г. от 08.30 ч. в гр. София, в градинката пред МВР


ПРОТЕСТ!


Каним всички, които ни подкрепиха на 15.03.2009г. в парка "Заимов" отново да са с нас!

Исканията са:

І. Увеличаване на основните заплати на служителите в МВР поне с 25% най-късно от 01.01.2013 г.

ІІ. Законодателни промени, които да влязат в сила най-късно от 01.01.2013 г.

1. Даване на дефиниция и оттам – изпълване с реален смисъл на термина "физическа неприкосновеност" – Чл. 5а. от ЗМВР.
Физическата неприкосновеност по смисъла на ЗМВР би могла да се определи като законова забрана за влизане във физически контакт със служител на МВР, освен когато това е необходимо за да му се окаже помощ. Подкрепена със съответните административно-наказателни разпоредби, подобна дефиниция би ограничила случаите, когато посегателство срещу служител при изпълнение на задълженията му се наказва с глоба в размер 200-300 лв.
Добра алтернатива биха били законови промени, премахващи възможността при посегателство срещу служител на МВР при изпълнение на задълженията му да се прилага УБДХ.

2. Промяна на дефиницията на термина "несъвместимост със службата в МВР" – Чл. 177 от ЗМВР.
СФСМВР настоява на служителите в МВР да бъде разрешено да получават доходи от дейности извън произтичащите от служебното или трудовото им правоотношение с Министерството по ред, определен от министъра.
Предложението е продиктувано от лошото материално състояние на служителите и факта, че ако в това отношение през последните години са настъпили промени, те са към по-лошо.
В това отношение съществува и практика в някои европейски държави.

3. Премахване на възможността да се полага извънреден труд извън размера, подлежащ на компенсация – Чл. 211-212 от ЗМВР.
Проблемът е предизвикан от факта, че ЗМВР ограничава извънредния труд, който може да бъде компенсиран – било чрез заплащане, било чрез допълнителен платен годишен отпуск, но по никакъв начин не ограничава по време извънредния труд, който може да бъде положен от служителите. Създадени са предпоставки за нарушаване на основно конституционно право – на възнаграждение за положен труд.
Решението може да се търси в две посоки – или в ограничаване на извънредния труд до време, за което ЗМВР позволява да бъде компенсиран, или в премахване на ограниченията за компенсиране на извънредния труд.

4. Премахване на дискриминацията по отношение на завършващите задочна форма на обучение в АМВР служители на МВР.
На завършващите редовна форма на обучение в АМВР след дипломиране автоматично се присъжда категория Г. В същото време служители на МВР, завършили задочна форма на обучение в АМВР, се явяват на конкурс за придобиване на категория Г по общия ред. Нещо повече – ако конкурсът е за израстване в категория, служители с категория Е не могат да участват в него, независимо от факта, че са завършили АМВР и имат същата специалност и образователно-квалификационна степен, както и завършилите редовна форма.
Промяна в тази насока би оправдала и средствата, влагани от МВР в задочното обучение на служители в АМВР.

5. Осигуряване на функционален имунитет на синдикални активисти.
Въвеждане в Глава двадесета от ЗМВР (при необходимост – чрез промяна или дерогация на други текстове) на забрана на прекратяването на служебното правоотношение на членове на изборни ръководни органи на синдикални организации по реда на чл. 245, т. 13, както и на тяхно премместване или командироване за повече от 90 дни, докато заемат съответната длъжност и до шест месеца след освобождаването им от нея без съгласието на централното ръководство на съответната синдикална организация.
Предложението е подкрепено от ратифицирана от Р България Конвенция на МОТ, съгласно която на синдикалните лидери се осигурява имунитет срещу неоснователно преследване и уволнение. Подобна е и европейската практика.

УС на СФСМВР
Валентин Попов ГПУ - Благоевград
малкия
 
Мнения: 1347
Регистриран на: 20 Дек 2008, 08:58

Re: Предстоящи протести!

Мнениеот MasterCop » 29 Сеп 2014, 14:43

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2271
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Предстоящи протести!

Мнениеот MasterCop » 12 Юни 2015, 08:43

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

С решение на УС на СФСМВР, взето на редовно заседание 28.05.2015г., в съответствие с решение на Федеративен съвет на СФСМВР, проведен в гр. Велико Търново, е определена дата за започване на национален протест на 12.06.2015г., от 17.00 часа, (градинката пред църквата „Свети Седмочисленици” до МВР), протеста продължава на 13 юни от 13.00 часа, (градинката пред църквата „Свети Седмочисленици” до МВР), от 14 юни всеки ден, дежурства по график, разпратен на синдикалните дружества, пред палатковия лагер, чието място сме поискали от Столична община да бъде позиционирано до паметника на Цар Освободител, на площад „Народно събрание“.
Ние смятаме, че по един безпардонен начин се нарушава основен принцип на Международната организация на профсъюзите, обединяващ синдикалисти от цял свят в усилията им за установяване и спазване на работните права и солидарност, а именно стимулиране на социалния диалог и колективното договаряне при активното участие на социалните партньори в реформите на пазара на труда.
Всякакви обсъждания на темите за реформи в МВР и вземане на решения по тях се правят с очевидното неглижиране на становищата на професионалните организации на служителите в Сектора Сигурност, а доста често и без те да бъдат информирани.

Излизаме на улицата с твърдото желание за:
Решаване на нерешени до момента проблеми в Министерството, които заедно с пенсионната реформа, са причина за започването на протестните действия: - Промяна във внесеното предложение за пенсионна реформа от МС в НС, с оглед получаване на гратисен период за придобилите право на пенсиониране до 31.12.2018г. при сегашните условия и намаляване на сега предвидената минимална възраст.

- Продължаващата СПО по границата с Турция;
- Полагането на труд извън нормативно определеното работно време;
- Извършващи се в Министерството или предстоящи структурни промени;
- Състоянието на социалния диалог;
- Незабавно прекратяване на импровизациите в реформа на МВР, и изваждане от анонимност на експертния съвет, работещ по нея.
- Намаляване на допълнителните трудови възнаграждения на ДС, без това да е обсъдено и съгласувано със СО в МВР (НТ , ВР, ССД, СУЦ);
- Искания за оставки ще формулираме до деня на протеста.
- Приемане на всички подзаконови нормативни актове за МВР, съгласно разпоредбите на ЗМВР, в законоустановените срокове и след обсъждането им със СО в МВР.

08.06.2015г. - УС на СФСМВР
Уточняваме, че това не е само протест,
но и тест за съпричастност и желание за промяна …
http://www.sfsmvr.org/
Служителите от сектор „Сигурност” излизат на поредица от протести
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2271
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Предстоящи протести!

Мнениеот MasterCop » 14 Юни 2015, 10:19

ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2271
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Предстоящи протести!

Мнениеот MasterCop » 22 Юли 2015, 06:24

Изглежда някой китаец ни е проклел по тяхната древна традиция: „Дано живееш в интересни времена!”
Време на климатични промени с природни бедствия и унищожаване на спасителите.
Време на повсеместни побоища и грабежи и на медийна кампания срещу полицаите, че били насилници.
Време на пожарни автомобили, за които не стигат гаражите и на недостиг на пожарникари в смяната.
Време на милиардни заеми и на рязане на доходи.
Време на миграционен натиск и на гранични полицаи с 4 годишни кубинки.
Време на главни комисари и на смятане може ли 8 да стане повече от 32.
Време на увеличаване възрастта на пенсиониране и на броя на инвалидите и лежащо болните.
Време на извънреден труд и на невъзможност да вземеш отпуск, щото не си направил нормата.
Време на наредби със стара дата и на удържане от следващата заплата.
Време на административна реформа и на увеличаване на бумащината.
Време на недостигащи служители на терен и на отделяне „в резерв“ на 8 отряда спасители.
Време на протести и на мълчание.
...
Сигурен съм, че имате предпочитание по всяка от точките – от едната или другата половина.
Макар че, като гледам, не всички точки дават две предпочитания. Има такива без нито едно.
А има и хора, които са без предпочитания. Където ги лашнат, там са. „Каквото за всички, това и за гол Асан”...
Не, не съм прав. И тези хора избират. Избират мълчанието от последната точка. С надеждата, че то ще ги предпази.
Не ни е виновен древния китаец, мълчанието е виновно!
Мълчанието, на което разчитат и правят службата ни невъзможна.
Ако си съгласен, че в мълчанието е проблема, ела на 25.07. от 16.00 часа между храм-паметника Александър Невски и Народното събрание!
Заеми позиция!
‪#‎заедноможем‬
Изображение
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2271
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Предстоящи протести!

Мнениеот MasterCop » 03 Ное 2015, 15:01

УС на СФСМВР на свое заседание днес, започнало в 13.00ч. РЕШИ:
Започва подготовка за национален протест на 08.11.2015г. от 13.00ч. пред сградата на НС в гр. София.


Искания:
1. Пълна отмяна на предложените текстове в проекта за бюджет на Република България / изтегляне или неприемамне на първо четене/ по отношение промяна социални и икономически права на служителите в Сектор Сигурност

2. Връзване на заплатите в МВР / растежа им/ с растежа на средната бюджетна / както е на Горанов/

3.. Даване възможност на СО в МВР за участие в представителни синдикати.

4.Право за КТД за държавните служители в Сектор "Сигурност"

Призовава синдикалните си дружества да провеждат ежедневни протестни действия в обалстните дирекции и по места, пред РУ, ГПУ, РСПБЗН и др., във формати одобрени от членовете на дружествата.

Втори безсрочен национален протест ще бъде проведен в деня на приемане на проекто-бюджета на първо четене в НС, в работен ден.

Гласували 12 "ЗА", въздържали се "няма", против "няма"
https://www.facebook.com/sfsmvr.video/p ... 91/?type=3
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2271
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Предстоящи протести!

Мнениеот MasterCop » 04 Ное 2015, 17:13

ДЕКЛАРАЦИЯ

Уважаеми колеги,
С настоящата Декларация УС на СФСМВР, заявява, че подкрепя справедливите искания на спонтанните протести на служителите в МВР през последните дни. След проведени официални преговори с МФ И МВР и категоричния отказ от тяхна страна да преосмислят и оттеглят проекта за ЗДБРБ – 2016г. в частта му сектор „Сигурност“, заявяваme своята твърда позиция да продължим да отстояваме социалните и икономически права на своите членове и на всички колеги – служители в МВР, с всички предвидени и допустими от закона средства.
В тази връзка Ви уведомяваме, че е постигната обща позиция по този въпрос с всички синдикални организации в МВР и сектор „Сигурност“.
Призоваваме Синдикалните дружества и членовете на СФСМВР, да си взаимодействат с колегите от другите Синдикални организации за организиране на законни протестни действия!
УС призовава Синдикалните дружества на СФСМВР да се включат с всички възможни средства, включително и финансови, където и до колкото е възможно.
Призоваваме всички колеги при изразяване на своите справедливи искания да спазват законите на Република България!
УС НА СФСМВР

https://www.facebook.com/sfsmvr.video/?fref=nf
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2271
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Предстоящи протести!

Мнениеот MasterCop » 08 Ное 2015, 09:46

ПРОТЕСТЪТ Е ЗАКОНЕН !!!
Уведомително и съгласувателно писмо до Столична община за провеждането на протест в сектор "Сигурност" - 08.11.2015г., 13.00 часа, площад "Народно събрание"

Изображение
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2271
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26


Назад към Синдикална дейност

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron