София. Исканията на Синдикалната федерация на служителите в МВР са неизпълними. Тези искания на този етап, при това финансово състояние на МВР практически няма как да се изпълнят. Това заяви пред журналисти зам.-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров, преди тържествената церемония по случай 20-годишнината на Националния полицейски синдикат, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Относно днешните полицейски протести, министър Димитров заяви, че тези инициативи са нормални в една демократична държава. Според него диалога между вътрешното министерство и полицаите не е прекъсвал. Той призова всички служители на МВР да проявят необходимата толерантност и да не поставят нереалистични цели. Според зам.-министър Димитров не са верни твърденията на протестиращите, че исканията им не изискват допълнителни финансови средства. Той подчерта, че постоянно се говори за полицията, но не бива да се забравят исканията на служителите от „Пожарна безопасност”. По думите му синдикалната организация на пожарникарите поставя проблемите си в условията на един много добър диалог с МВР и те лесно се решават. Зам.-министър Димитров честити празника по случай годишнината на националния полицейски синдикат и изтъкна, че това е най-старата полицейска организация, която е рожба на промените в България.
mashina4 написа:Aми толкова,с всеки протест ще сме по малко и малко.Изпуснахме момента миналата година когато бяхме 5000.Аз също повече няма да присъствам на следващи протести.Убедих,че това не е ефикасен начин за устояване на нашите искания.При разговор с повечето ми колеги и те са на същото мнение,те също няма да ходят повече защото не вярват,че с тези ежеседмични неделни протести ще постигнем нещо.Всички видяха,че никой не ни обръща внимание.Единствено ние се взимаме на сериозно.
clearly написа:Румънци и кабагайди подкрепиха полицаитеБлизо 500 полицаи от цялата страна се събраха на протест в градинката на столичния храм „Свети Седмочисленици".
МВР -присъствие имаше от Перник, Симитли, Дулово, Хасково, Плевен, Кнежа, Силистра, Козлодуй, Горна Оряховица, Червен бряг, Свиленград, Благоевград.
Протестиращите полицаи бяха подкрепени освен от родопски гайдари с кабагайди и от група румънски полицаи.
Исканията на протестиращите остават същите - настояват за ясни гаранции за ресурсното осигуряване на служителите в МВР; приемане на предложенията на синдикалната федерация на служителите в МВР по ЗИД на Закона за МВР и запазване на разпоредбите в Кодекса за социално осигуряване, които касаят служителите на МВР.
Полицаите искат още функционален имунитет на членовете на синдикалната федерация на служителите в МВР.
Униформените се оплакват основно от лошото състояние на сградния фонд и старото техническо оборудване.
Към МВР служителите се присъединиха и пожарникари и надзиратели, за да изразят своята солидарност.
http://www.bolgari.net/rumynci_i_kabaga ... -4107.html
...............
На фона на 27 хилядите редови полицаи ,дори и част от тях да са били на работа,нещо много малка ми се вижда бройката от 500 човека.Въпрос защо няма солидарност м/у вас???Нима нестачкуващите са доволни или просто ги е налегнал някакъв страх и не проявиха съпричастност към стачкуващите ?
mashina4 написа:Kолега ако знаех решението или формулата вече да съм го споделил.Просто констатирам ситуацията.Трябва ни нещо ново което както миналата година да ни вдъхнови и обедини всички,нещо в което да повярваме.Нямам какво да се кривим душите,повечето от служителите вече не вярват в ефиктивноста на протестите и го показват с липсата на присъствие.
kuka5 написа:mashina4 написа:Aми толкова,с всеки протест ще сме по малко и малко.Изпуснахме момента миналата година когато бяхме 5000.Аз също повече няма да присъствам на следващи протести.Убедих,че това не е ефикасен начин за устояване на нашите искания.При разговор с повечето ми колеги и те са на същото мнение,те също няма да ходят повече защото не вярват,че с тези ежеседмични неделни протести ще постигнем нещо.Всички видяха,че никой не ни обръща внимание.Единствено ние се взимаме на сериозно.
И какво е предложението ви.
The Godfather написа:Тези 27 000 ги остави. На фона на 7 000 , че и повече членове на СФСМВР да отидат 500 на протестНе знам дали в бройката влизат и надзирателите, румънските колеги и т.н.?
madcop написа:The Godfather написа:Тези 27 000 ги остави. На фона на 7 000 , че и повече членове на СФСМВР да отидат 500 на протестНе знам дали в бройката влизат и надзирателите, румънските колеги и т.н.?
Ако се беше престрашил да дойдеш, сигурно щеше и да знаеш. Но ТИ както винаги просто коментираш, а бройката беше почти два пъти по-голяма.
The Godfather написа:Иначе "упражнения по синдикализъм",... ама на чий гръб?
madcop написа:mashina4 написа:Kолега ако знаех решението или формулата вече да съм го споделил.Просто констатирам ситуацията.Трябва ни нещо ново което както миналата година да ни вдъхнови и обедини всички,нещо в което да повярваме.Нямам какво да се кривим душите,повечето от служителите вече не вярват в ефиктивноста на протестите и го показват с липсата на присъствие.
В такъв случай колега виждам две алтернативи пред теб първо да си мълчиш вече и да не се оплакваш, естествено без да очакваш каквото и да е било от тези дето протестират безсмислено, и втори вариант да дадеш алтернатива на останалите за ефективни и ефикасни методи на протест. Всичко извън тези два варианта ми се струва просто мрън мрън мрън. Пак казвам, хората които днес бяха на площада НЕ са по-загубени от "форумните" активисти, които просто коментират от дистанция и зад псевдоними. Освен това тук в този форум нееднократно са повдигани въпроси за конкретни видове действия и освен спамене и препирни друго не се постига като резултат. Аз казвам така С такива хора, с такова мислене, с такъв общ манталитет сме дотук. Това е положението, сами сме си виновни.
Koлега,бил съм на всички протести с изключение на втория в историята(защото бях на работа дневна)бях и днес.Вярвах,че можем,но в последствие се убедих,че така няма да стане.Днес ми бешее за последно.Алтернатива-лично аз като уличен полицай съм готов да преустановя работа за 1 час като начало,ако се наложи и за повече,казал съм го и преди,че за да ни вземат на сериозно трябва ефективна стачка.Всеки оперативен/дежурен полицай накара гражданина да си купи химикал и листове и да си принтира/копира сам покзанията/жалбите.Но колко хора са готови на същото?Варианти много,но на малко им стиска да го направят.
clearly написа:kuka5 написа:mashina4 написа:Aми толкова,с всеки протест ще сме по малко и малко.Изпуснахме момента миналата година когато бяхме 5000.Аз също повече няма да присъствам на следващи протести.Убедих,че това не е ефикасен начин за устояване на нашите искания.При разговор с повечето ми колеги и те са на същото мнение,те също няма да ходят повече защото не вярват,че с тези ежеседмични неделни протести ще постигнем нещо.Всички видяха,че никой не ни обръща внимание.Единствено ние се взимаме на сериозно.
И какво е предложението ви.
Ето и моето мнение като страничен човек .Според мен както и друг път съм писала за да има ефект и да постигнете исканията си начело на синдикатът ви трябва да е лице което не е обвързано с МВР/или е напуснало системата ви и е станало адвокат/.Защо казвам така??Защото в момента лидерите ви на синдикатите под една или друга форма винаги могат да бъдат притискани от висшестоящите във МВР и по тоя начин се въртите в омагьосан кръг .
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта