Нов вид протест

Re: Нов вид протест

Мнениеот dakota_ » 25 Ное 2010, 20:09

leonardo написа:Идеята е да се пробуди гражданското общество и да се интересума и вълнува от ставащото около него .Не трябва да стоим безразлични и да чакаме да дойде някой да ни оправи.Време е ние сами да се вземем в ръце и да оправим тази държава ,да ни служи на нас обикновенните хора а не само на отбрания елит.Това е .


Колега,това е нещо съвсем друго и различно ;)...аз също съм за пробуждане на гражданското общество но по никакъв начин не бива да налагаме на всяка цена мнението си и който не е съгласен да се напада и дамгосва...Нямам нищо против СФСМВР уважавам мненията на хора,които мислят с главите си,балансирани са и знаят как да казват много неща без да нападат и без да налагат на всяка цена мненията си...Ти си един от тях,другият е Валентин Попов!
dakota_
 
Мнения: 6506
Регистриран на: 20 Фев 2009, 20:49

Re: Нов вид протест

Мнениеот ggeenn » 25 Ное 2010, 20:19

dakota_ написа:,,балансирани са и знаят как да казват много неща без да нападат и без да налагат на всяка цена мненията си...Ти си един от тях,другият е Валентин Попов!

Той и Тенев е един от тях ,но във форума е съвсем друг.
Аватар
ggeenn
 
Мнения: 814
Регистриран на: 18 Дек 2008, 19:17

Re: Нов вид протест

Мнениеот The Godfather » 25 Ное 2010, 22:16

патиланчо написа:
The Godfather написа:
Въпроса ми беше за средства с които пряко ти е свързана работата, и ако не разполагаш ти коства ефективността на работата, както и резултатите?


Други средства не давам, още по-малко за канцеларски материали. В нашето РУП няма служител, който да си купува канцеларски материали или работи на собствен компютър. Кой, как и откъде ги осигурява си е негова работа. Ние не ги купуваме. Не съм от Враца ;) Мисля че редица от проблемите, които има по места май с в резултат на "ръководството" на самите структурни звена, а не на МВР като цяло. Ако работиш добре с местната власт, ако знаеш от кои благодарни хора кога, какво и как да вземеш, без да се изцапаш, ако има и за какво да ти благодарят разбира се, май се получават нещата.......... Иначе политиците са ясни "Пари няма, действайте!!" Е, ние действаме, ама не заради тях, а въпреки тях и за нас си и за хората, тия обикновените! Това е мотивацията, иначе ако ще те мотивират с два пакета хартия и тонер касета............, колко от служителите искат това 200, 300, 1000? То се видя!


Невероятно прозрение, браво !
А на боб гледаш ли ?!
Кефиш с това "Кой, как и откъде ги осигурява си е негова работа." - невероятно прозрение и с това "Е, ние действаме, ама не заради тях, а въпреки тях и за нас си и за хората, тия обикновените! Това е мотивацията, иначе ако ще те мотивират с два пакета хартия и тонер касета............, колко от служителите искат това 200, 300, 1000? " !
И какво се видя/"То се видя"/ господин мишок ?!
Видя се че пак много гледат с нослета опрени в прозорците и се надяват и за тях да има подаръци , но някой друг да си счупи главата - наша родна действителност!!!
И да не ти се струва , че само ти " за и въпреки " се зориш за да си свършиш работата!
В допълнение на това - Ние за , въпреки и защото искаме да работим сме се лишили от свободно време и сме лишили семействата си от нас за да помогнем да се работи нормално в МВР !
А вие освен да пишете от какво друго се лишихте и за колко време и пробвахте ли въобще да промените нещата или просто вегетирате върху ситуацията?!
Но що ли питам то се вижда от постовете ви - доволни сте!
Е бъдете жив и здрав и си живуркайте но не давайте тон за живот на останалите - дори не си го помисляйте!
Апропо какво ще кажете като един отговорен форумец за новата вълна ССМВР?!
Извинявам се за разбърканите форми на обръщение "ти" и "вие"- всяка прилика е случайна!!!
Поздрав най-сърдечен!


Мислех да ти отговоря в твой стил, не че не мога, ама.........тъпо е малко.
Не знам от къде ти дойде на ума че трябва да бъда съпричастен с теглилата и несгодите на някои от Вас. Нито съм член на СФСМВР, нито на която и да било синдикална организация. Това от какво си се лишил ти, за да помогнеш да се работи нормално в МВР ми е през.....и оттатък. Защо продължавате да се идентифицирате със всички служители на МВР, след като многократно заявихте, че представлявате членовете си. Дали съм се пробвал да променя нещо в работата си в МВР, да пробвах и успях да променя нещата, за които съм знаел че мога да променя. Получил съм това, което съм знаел от кого, как и кога да поискам. Безмислени "битки" не водя. Комплекси с обществено полезна дейност не избивам.
Относно ССМВР знам че е поредната синдикална организация в МВР. Пет ли сте, шест ли станахте? Не знам! Мнението ми е: "Хвани единия,удари другия!"
Аватар
The Godfather
 
Мнения: 618
Регистриран на: 13 Юли 2009, 20:33

Re: Нов вид протест

Мнениеот Sir Humphrey » 25 Ное 2010, 23:04

Протест ли?
Какъв протест?
Защо?
Няма основания за протест! Това го осъзнах, след като влязох в сайта на ССП http://www.ssp.mvr.bg/default.htm и бях омагьосан от оптимизма, лъхащ от циклещото колажче на заглавната страница.
Изображение

Снимките ще да са от Враца.
;) ;) ;)
Аватар
Sir Humphrey
 
Мнения: 3078
Регистриран на: 10 Фев 2009, 23:46

Re: Нов вид протест

Мнениеот ggeenn » 26 Ное 2010, 07:21

Е Сър това откъде го намери 10х.
Поне за полицейски синдикати не може да става дума за монопол.
Аватар
ggeenn
 
Мнения: 814
Регистриран на: 18 Дек 2008, 19:17

Re: Нов вид протест

Мнениеот kuka5 » 26 Ное 2010, 09:15

ggeenn написа:Поне за полицейски синдикати не може да става дума за монопол.

За монопол не, но за картелно споразумение, може би..... :roll:
Аватар
kuka5
 
Мнения: 1185
Регистриран на: 30 Сеп 2009, 17:03

Re: Нов вид протест

Мнениеот GENTATSO » 26 Ное 2010, 15:26

от The Godfather ». Ако работиш добре с местната власт, ако знаеш от кои благодарни хора кога, какво и как да вземеш, без да се изцапаш, ако има и за какво да ти благодарят разбира се, май се получават нещата.......... Иначе политиците са ясни.................
Изключително полезна тактика , за съжаление за мен това си е чиско гъзолизане на силните на деня . Щом ти харесва да го правиш в името на работата прави го, но не ни убеждавай че това е начина по който трябва да се работи в МВР именно "спонсорите " ебават майката на работата така една државна институция не трябва да работи . ;)!
http://vbox7.com/play:4c7afa02
Евгени Крумов- СФСМВР
Аватар
GENTATSO
 
Мнения: 1050
Регистриран на: 22 Яну 2009, 17:07

Re: Нов вид протест

Мнениеот ggeenn » 26 Ное 2010, 19:22

GENTATSO написа: Изключително полезна тактика , за съжаление за мен това си е чиско гъзолизане на силните на деня . Щом ти харесва да го правиш в името на работата прави го, но не ни убеждавай че това е начина по който трябва да се работи в МВР именно "спонсорите " ебават майката на работата така една државна институция не трябва да работи . ;)!

Да,напълно си прав,но това не може да стане още от утре като с магическа пръчка.Затова се прави компромис като по-малко зло пред блокиране дейността на МВР.
Пък и не виждам нищо чак толкова обезпокоително ако приемаме помощ от Общините!
Аватар
ggeenn
 
Мнения: 814
Регистриран на: 18 Дек 2008, 19:17

Re: Нов вид протест

Мнениеот The Godfather » 26 Ное 2010, 21:27

GENTATSO написа:от The Godfather ». Ако работиш добре с местната власт, ако знаеш от кои благодарни хора кога, какво и как да вземеш, без да се изцапаш, ако има и за какво да ти благодарят разбира се, май се получават нещата.......... Иначе политиците са ясни.................
Изключително полезна тактика , за съжаление за мен това си е чиско гъзолизане на силните на деня . Щом ти харесва да го правиш в името на работата прави го, но не ни убеждавай че това е начина по който трябва да се работи в МВР именно "спонсорите " ебават майката на работата така една државна институция не трябва да работи . ;)!


Аз съм за това спонсорството да бъде абсолютно забранено в МВР. Тогава проблемите наистина ще станат видни за обществото в България.За съжаление това просто няма да стане, поне засега. Много от проблемите с осигуряването на консумативи , горива и т.н. се решават от местните началници. Това е угодно за МВР и едва ли ще се промени. Спонсорството не е гъзолизане. Какво гъзолизане има в това земеделска кооперация в даден район да предостави на ПИ и МлПИ обслужващи района един автомобил с високо проходимост и гориво за него? Такива примери в страната има много. Какво гъзолизане има в това с този автомобил да помогнат в установяването на извършители на кражби на земеделска продукция? Ще го правят и ще си вършат и другата работа. Дори не автомобил, а само гориво да им дава. Няма председател на кооперация или арендатор на земеделска земя обаче, който ще помогне на МВР, ако не вижда някакви, дори и минимални усилия на тези служители да решат някои от проблемите му.Това е елементарен пример. Много общини предоставят автомобили, гориво на местните РУП, лошо ли е това? Лошо е обаче ако Митьо Очите например ти купи компютри или смени дограмата на РУП. Това е лошо!
Аватар
The Godfather
 
Мнения: 618
Регистриран на: 13 Юли 2009, 20:33

-

Мнениеот Ulianatow » 26 Юни 2022, 09:52

Тук поговорката:
"Що е Българско и родно то е непригодно"
важи с пълна сила.

Ако цената е добра ще си взема едни лятото за морето
Ulianatow
 
Мнения: 3
Регистриран на: 29 Апр 2019, 20:59

Предишна

Назад към Синдикална дейност

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта