ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

Мнениеот GKrIvan » 13 Дек 2010, 13:13

http://www.facebook.com/notifications.php#!/sfsmvr
СФС МВР
Уважаеми колеги, внезапно днес беше връчена заповедта за пенсиониране на председателя на СПСД - Враца и председател на Синдикално дружество № 001 РУП АЕЦ Козлодуй - Габриел Димитров. Този акт на ръководители в МВР отново показва,че поради некадърността си да реформират системата се опитват да мачкат активните и дейни членове на СФС МВР, които назовават нещата с истинските им имена
МЛАД ПЕНСИОНЕР
Аватар
GKrIvan
 
Мнения: 1508
Регистриран на: 18 Дек 2008, 19:16

Re: ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

Мнениеот InfoInfo » 13 Дек 2010, 13:30

Да позная ли, че за разлика от някои други не е подписал декларацията, че всичко там е по мед и масло?
InfoInfo
 
Мнения: 718
Регистриран на: 23 Фев 2010, 23:57

Re: ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

Мнениеот GKrIvan » 13 Дек 2010, 14:35

Пътуваше с мен в автобуса
МЛАД ПЕНСИОНЕР
Аватар
GKrIvan
 
Мнения: 1508
Регистриран на: 18 Дек 2008, 19:16

Re: ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

Мнениеот койота » 13 Дек 2010, 15:07

Това за пореден път показва некадърноста на ръководството на МВР :evil:
ЧЛЕН НА СФС-МВР
койота
 
Мнения: 648
Регистриран на: 10 Яну 2009, 12:01

Re: ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

Мнениеот belyata » 13 Дек 2010, 15:21

GKrIvan, след доброзорното ти пенсиониране, професионалното ръководство се възползва многократно от чл. 245, ал. 1, т. 13 от ЗМВР за разчистване на сметки с членове на СФСМВР, които не са удобни на ръководството.Това ще продължи, докато не се промени ЗМВР и отпадне текста - "по инициатива на органа по назначаването".Това е дискриминация, защото едни служители биват пенсионирани, а други седят като "ценни кадри" до дълбоки старини.
Аватар
belyata
 
Мнения: 617
Регистриран на: 22 Мар 2009, 09:47

Re: ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

Мнениеот mami » 13 Дек 2010, 15:29

Здравйте ,
Дааа , аз съм доброзорлем пенсионирания и бих искал от Жоро Иванов да не се титолува вече ,,млад пенсионер" , на мен по ще ми прилича.
Габриел Димитров-пенсионер
mami
 
Мнения: 167
Регистриран на: 11 Яну 2009, 11:37

Re: ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

Мнениеот mami » 13 Дек 2010, 15:33

Станахме известни ние врачаните ,или деклараций ще измисляме или уста ще се опитваме да затворим като пенсионираме.Да ме пенсионират могат , но да ме спрат да говоря ще и е трудно.
Габриел Димитров-пенсионер
mami
 
Мнения: 167
Регистриран на: 11 Яну 2009, 11:37

Re: ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

Мнениеот katana1977 » 13 Дек 2010, 16:31

mami написа:Станахме известни ние врачаните ,или деклараций ще измисляме или уста ще се опитваме да затворим като пенсионираме.Да ме пенсионират могат , но да ме спрат да говоря ще и е трудно.


Продължавай и не се отказвай, приятелю! Каквото и да стане, мъжът си остава мъж. Имаш пълната и безрезервна подкрепа на Федерацията!
Галентин Грозев
СД № 073 - 05 РУП - СДВР
katana1977
 
Мнения: 364
Регистриран на: 26 Окт 2009, 19:45

Re: ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

Мнениеот GENTATSO » 13 Дек 2010, 19:39

EEEEEEE тия направо са се .........айде да не казвам какво , Голяма работа е този директор на Враца , чак сега разбирам онези охлювчета дето са подписали "умната декларация " , тия не само ще са доволни ами и свирка ще му направят по телевизията . Мами кво да ти кажа братле продължавай в същия дух , никакво мърдане назад, това че си служат с педераски методи, разкрива истинската слабост на тези близогъзци и страха който тресе някои по върха . А като цяло това показва че сме бръкнали в раната и сме на пров път. :idea: :idea: :idea:
http://vbox7.com/play:4c7afa02
Евгени Крумов- СФСМВР
Аватар
GENTATSO
 
Мнения: 1050
Регистриран на: 22 Яну 2009, 17:07

Re: ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

Мнениеот коприва » 14 Дек 2010, 15:55

MAMI,пък аз ще ти пожелая само едно- бъди жив и здрав и поне 50 год. да вземаш пенсия,да се отдадеш на себе си и на най-близките покрай теб ,защото съм сигурен ,че в годините дадени за Системата малко или много си им липсвал !!! Бъди жив и здрав приятелю !!!
Аватар
коприва
 
Мнения: 288
Регистриран на: 16 Яну 2009, 20:19

Re: ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

Мнениеот belyata » 16 Дек 2010, 20:58

Изображение
Пенсионират синдикални активисти на СФСМВР-Враца
16.12.2010
Синдикалната федерация на служителите в МВР(СФСМВР) изказва възмущението и категоричното си несъгласие с наложилата се порочна практика в ОДМВР – Враца да се използват възможностите на ЗМВР за пенсиониране на синдикални активисти на СФСМВР и за разчистване на лични сметки от позиция на силата и служебното положение. При поредния случай беше внезапно пенсиониран Габриел Димитров, председател на първото учредено синдикално дружество в СФСМВР един ден след даденото от него интервю за в. „Труд” без каквито и да било мотиви или нарушения от страна на Димитров. Служителят е произволно уволнен, независимо, че има и други служители от същото структурно звено, изпълняващи същите условия за пенсиониране.
СФСМВР заявява твърдата си подкрепа за Габриел Димитров и проявената от него активна гражданска и синдикална позиция.
СФСМВР заявява категорично, че административният произвол, прилаган от комисар Росен Иванов, удобно прикрит зад буквата на закона, представлява опасен прецедент за отношението на МВР към развитието на синдикалната дейност в МВР и реална заплаха за развитието на демократичните процеси в МВР и в цялото общество. Създаването на страх от различни репресивни мерки спрямо служителите на ОДМВР - Враца, които отстояват правата си, буди недоумение в ХХI век. Употребата на принципа „няма човек - няма проблем” не може да прикрие истината, че в ОДМВР – Враца със знанието на комисар Иванов служители работят на 24-часови смени, като им се отчитат 16 отработени часа и по този начин служителите са сериозно ощетени и демотивирани да работят.
Изразяваме недоумението си от проведения от комисар Иванов „вот на доверие” към самия него и считаме, че това е незаконен механизъм, чрез който се осъществява психологически натиск над служителите в ОДМВР - Враца. Настояваме служителите на ОДМВР – Враца да не бъдат ползвани за психологически опити и провокации от страна на ръководството на Дирекцията. Напомняме, че при подобни случаи на психологически „експерименти” в съседната ОДМВР – Плевен рязко се покачи нивото на стреса и броят на самоубийствата на служители на МВР.
Настояваме комисар Иванов да заяви публично истинските мотиви, довели до пенсионирането на Димитров, както и ръководството на МВР да назначи съвместна проверка със СФСМВР на начина, по който се осъществява провеждането на социалния диалог в ОДМВР – Враца и на начина, по който се отчита работното време в ОДМВР – Враца и при констатиране на нарушения от страна на комисар Иванов да му бъде потърсена съответната дисциплинарна отговорност.
Призоваваме ръководството на МВР незабавно да предприеме мерки за преустановяване на порочната практика за произволно и немотивирано пенсиониране на служители в МВР и да прекрати възможността за уволнение на синдикални активисти на СФСМВР заради тяхната синдикална дейност. Очевидно е, че настоящия ЗМВР дава свобода на ръководителите на структурни звена за безнаказана и произволна саморазправа и разчистване на лични сметки с неудобни за ръководството служители.
Заявяваме, че ще защитим докрай правото на Габриел Димитров да изрази свободно позицията си относно условията на труд в ОДМВР – Враца, като ще му осигурим нужната обществена и медийна трибуна. Това съобщи Управителния съвет на СФСМВР-Враца.
Днес+
Аватар
belyata
 
Мнения: 617
Регистриран на: 22 Мар 2009, 09:47

Re: ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

Мнениеот vj_petkova » 16 Дек 2010, 21:06

katana1977 написа:Имаш пълната и безрезервна подкрепа на Федерацията!

И какво от това? Ако нещата ще си останат пак такива, каквито бяха и с Жоро Иванов... :evil:

Аватар
vj_petkova
 
Мнения: 751
Регистриран на: 26 Фев 2009, 22:41

Re: ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

Мнениеот ggeenn » 16 Дек 2010, 22:00

katana1977 написа:Продължавай и не се отказвай, приятелю! Каквото и да стане, мъжът си остава мъж. Имаш пълната и безрезервна подкрепа на Федерацията!

Иначе си научил клишетата.....
Аватар
ggeenn
 
Мнения: 814
Регистриран на: 18 Дек 2008, 19:17

Re: ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

Мнениеот Sir Humphrey » 17 Дек 2010, 01:45

katana1977 написа: Имаш пълната и безрезервна подкрепа на Федерацията!


По-конкретно?
Аватар
Sir Humphrey
 
Мнения: 3078
Регистриран на: 10 Фев 2009, 23:46

Re: ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

Мнениеот GKrIvan » 17 Дек 2010, 07:09

Честно казано имах някакви надежди,че поне при това правителство при което двама бивши служители на МВР са на върха на пирамидата, в страната ще бъде прекратена тази порочна практика да бъдат отстрелвани неудобните и търсещите правата си.Явно учителите на г-н §§ са му набили добре идеологията си и начините на действие по канчето му,щом при толкова протести не взима никакви мерки а единственото което успява е да разчиства хората които не искат нищо повече освен законните си права.И при поредната промяна на ЗМВР ясно се вижда,че няма никакво желание за промяна в ръководните структури.Кой по-добре от служител би разбрал исканията на хората, опаа,сетих се то канцеларията няма нищо общо с улицата.Доказателството- пукащите се един по един балони от шумните арести.Явно анализаторските умения не водят до взимане на качествени решения.Свикнал съвети да дава,вечно на тъмно да стои зад лидера си и да дава няколко съвета като се изправи човек пред светлината на прожекторите се обърква да вземе правилното решение.Управленското безсилие явно води до изкривяване на представите за истината,до обърканост и непоследователност в деѝствията на което сме свидетели всекидневно и до единственото разумно решение против тези които ти мътят водата и показват неспособностите ти.Минаване към добре научените уроци при комунистите- полицейските номера от едно време-освободи който можеш,очерни който можеш пък да доказва,че няма сестра,премести хората на 300 км. от родното и място в интерес на службата , премести го в друго РУП по необходимост ,скрой някоя и друга проверка използвайки точно определени удобно наведени проверяващи,скрой с продали се за 13 сребърника още една подобна структура с която да се изпокарат и се разединят тук там удари през пръстите по -първите,останалите бързо ще научат урока и ще подклекнат в удобният момент,някой от по-долните точно в момент на протест ще изкарат по ТВ едно две хлапета на 2 якички служба да се похвалят с новите си кубинки от назначаването си и работата се урежда лесно. Защо ли тези политици един от друг ли се учат но методите и все същите от как дойде тази междукрация.И общественото мнение е туширано и разединено аби я ги вижте до вчера ни биха,днес дрехи искат,мастило искат,ама те и писали били щом и хартия и трябва,бе кога на компютри се научиха да работят та и за тях просят и като обиграни и опитни политици извъртат и изместват фокуса на нещата в удобна линия на тяхната посока.В същото време парират и действията на самият синдикат,като на практика го лишават от най-дейните ръководители и членове и дават жесток пример на останалите-правете си сметка тези отстреляхме,но кошницата ни е дълбока имаме и други номера.Какво е това нещо в 21 в. да не можеш да подсигуриш силовата си структура с най-елементарни неща,не можеш да и осигуриш адекватно обучение , полицай не се става за няколко месеца,там му се дава началото след това край,каквото научи ако може от улицата,а това вече не върви в този живот.Жалко за страната ни,че за 20 г. уж демокрация не се намериха политици които наистина да разберат проблемите в МВР и да вземат мерки за тяхното решаване.В момента в който хората от самото министерство а там не работят само глупаци виждайки гноясалият вече цирей искат да има реформи,да се променят нещата защото всички сме членове на това общество и граждани на тази страна на тях и се подрязват корените издъно,поради политически причини и некомпетентност поради което идват на ред старите добре научени номера а не желание за реформи .През изминалите години в МВР е имало някаква синдикална дейност но про форма за пред света с един несменяем председател който има дисциплинарна заповед за уволнение от МВР за извършено престъпление държан удобно на строг нашииник от всяко едно ръководство със заплахата за уволнение и не смеещ да каже една дума напряко а тези новите откъде взеха тази смелост, писаха месец по едни форумчета и ето ти организираха протести за пръв път в цялата история на МВР потърсиха правата си, Ами да бъде светлина както е казал другарят бог но времето е такова,че тези служители едва ли ще се откажат въпреки заплахите и номерата.Както аз не се отказах,въпреки че по време на преговорите като КГ директно ме предупредиха не забравяй,че скоро навършваш 25 г.,не се поддадох и ме пенсионираха доброзорлем като член на УС на СФС МВР,не се поддаде и Габи като Председател на СД 001 РУП АЕЦ Козлодуй и Председател на СПСД Враца въпреки,че Директора на ОД на МВР Враца директно го предупреди пред 2-ма члена на УС на СФС МВР ,че и той набира 25 г. в скоро време ,след което последва и неговото пенсиониране ден след излязла във вестник Труд статия за натиска над синдикални членове и активисти.Ами именно това доказва правотата на мойте думи и се надявам тези които остават да продължат да се борят,защото явно обикновенните хора мислят повече за страната си отколкото дупетатите и управляващите,лишават семействата си от присъствието си,лишават ги от средства за преживяване,от близост в името на другите.Ами ето това е саможертва в името на страната ни.Да си жив и здрав Габи ,че също прояви смелост, дано и другите последват нашият пример,когато са единици могат лесно да се справят,когато са хиляди няма да могат.


http://www.youtube.com/watch?v=1YZAgW33xhA
това е поздрав за всички неуважаеми родни политици
МЛАД ПЕНСИОНЕР
Аватар
GKrIvan
 
Мнения: 1508
Регистриран на: 18 Дек 2008, 19:16

Re: ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

Мнениеот kuka5 » 17 Дек 2010, 11:34

ggeenn написа:
katana1977 написа:Продължавай и не се отказвай, приятелю! Каквото и да стане, мъжът си остава мъж. Имаш пълната и безрезервна подкрепа на Федерацията!

Иначе си научил клишетата.....

А Вие, какво бихте казали извън клишетата....
Аватар
kuka5
 
Мнения: 1185
Регистриран на: 30 Сеп 2009, 17:03

Re: ДОБРОЗОРЛЕМ ПЕНСИОНИРАНИ АКТИВИСТИ НА СФСМВР

Мнениеот katana1977 » 17 Дек 2010, 11:58

ggeenn написа:
katana1977 написа:Продължавай и не се отказвай, приятелю! Каквото и да стане, мъжът си остава мъж. Имаш пълната и безрезервна подкрепа на Федерацията!

Иначе си научил клишетата.....

Дори и това да беше, все е нещо, ТИ каза ли поне една добра дума на колегата, опита ли се да го защитиш, направи ли всичко по силите си за него? Иначе си голям критик...
А конкретиката и реалните резултати ще я има след УС на 18 и 19.11.2010г.
Галентин Грозев
СД № 073 - 05 РУП - СДВР
katana1977
 
Мнения: 364
Регистриран на: 26 Окт 2009, 19:45

Следваща

Назад към Синдикална дейност

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта