Какво прави синдиката за мен като служител?!

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот dinkovm » 06 Юли 2013, 10:10

Кой и защо толкова се страхува от полиграф?
Аз го намирам не само за нормално, а и за много необходимо служителите да докажат своята лоялност. Особено в сектор Сигурност.
Може да си добър човек и без да си полицай , но за да си добър полицай е задължително да си добър човек.

http://www.vbox7.com/play:ab83519d
Аватар
dinkovm
Инструктор
 
Мнения: 779
Регистриран на: 18 Дек 2008, 17:41

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот малкия » 06 Юли 2013, 10:43

Не знам дали "страх" е точната дума в случая.
Интересно е друго.
Тестът с полиграфа е част от психологическо изследване. За лоялност ли ще го наречем, за итегритет ли, едва ли е толкова важно. Важното е, че когато става дума за подобни изследвания не са без значение методологията, както и кой и с каква цел провежда изследването.
Стар служител си, предполагам, та би трябвало да помниш прочутия масов реподбор отпреди години. Дали към него щеше да се прибави и тест с полиграф или не всъщност е без значение. Идеята беше ясна на всички.
Има и още нещо важно. Не е добре структура на МВР да е последна инстанция в случая. Защото дори да приемем, че хората, които провеждат тези изследвания са най-компетентните, най-независимите и най-обективните (вие кажете можем ли наистина да го приемем за факт), липсата на възможност оценката им да бъде подложена на проверка от независими от МВР ексеперти винаги ще оставя място за съмнения.
Валентин Попов ГПУ - Благоевград
малкия
 
Мнения: 1347
Регистриран на: 20 Дек 2008, 08:58

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот Кубанеца » 06 Юли 2013, 10:44

dinkovm написа:Кой и защо толкова се страхува от полиграф?
Аз го намирам не само за нормално, а и за много необходимо служителите да докажат своята лоялност. Особено в сектор Сигурност.


Колега,не е точно така както го казваш,ти може да си честен човек и идеалист,но не всички са такива.Някой беше казал,че няма нищо против избори,стига той да брои бюлетините ;)
На полиграфа ще е човек от МВР,някой може да му пошушне,че при теб далавери не минават и трудно някой може да се измъкне...Разбирай го,че пречиш да се играят игри...Този зад полиграфа може да те очерни с резултатите и да си отидеш,като стой та гледай.
Не знам помниш ли преди години реподбора,там с полиграфа те изкарваха черен и адиос...
Според мен,който не е лоялен се доказва с факти и си заминава,но с машина лоялност не се доказва.
Кубанеца
 
Мнения: 54
Регистриран на: 07 Сеп 2012, 13:43

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот dinkovm » 06 Юли 2013, 11:33

Вероятно сте прави. Полиграфа не служи за доказателство в съда именно, че изследванията с него не са със 100 %-това точност. Не може да се отрече обаче, че в системата има и "Калпав материал", който някак си трябва да се изчисти /Дано аз да не съм от него/. Никой ръководител няма интерес да чисти хора, които вършат работа. Ако не му е приятен просто няма да си пие ракията с него, но ще го остави в интерес на работата. Да се тревожат /или тревожИМ/ не работещите, нелоялните или скатавките сгушили се в ъгъла и наблюдаващи какво се случва докато дойде време до следващата заплата.
Принципно лоялността е от значение в право-охранителната сфера. С полиграф или без него, в тази насока има какво да се върши.
Може да си добър човек и без да си полицай , но за да си добър полицай е задължително да си добър човек.

http://www.vbox7.com/play:ab83519d
Аватар
dinkovm
Инструктор
 
Мнения: 779
Регистриран на: 18 Дек 2008, 17:41

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот welliant » 06 Юли 2013, 16:05

Теста с полифизиограф е много относително полезен/вреден и за двете страни ! При всички хвалебствия точността на "познаването" е от порядъка на 41-52 % kl) . Извършените "изследвания" на физиологичните функции на Алое вера , /да разстение е / са дали уклончиви отзиви за сигурността и истинността на "познаванията" от полифизиограф !?
Някои заинтересовани люде , представляващи огромни средства и интереси се опитват и успяват да наложат този макар и непризнат от много държави "тест" !!:) Дори и според нашия НПК е така .
"Калпавия материал " /много отвратително сравнение / , когато , защото и как някой се "навие" да изчисти трябва много да внимава с останалите служители . Да не останат гъ.....зци, подмазвачи и "приятелчета" невършещи и за 1 стотинка полезна дейност , пък другите да са неудобни макар и вършещи работа и ... хоп на полиграффф
!
dinkovm написа: Принципно лоялността е от значение в право-охранителната сфера. С полиграф или без него, в тази насока има какво да се върши.

Тъй , тъй , ами Обществените поръчки , конкурсните процедури , командировките , облекла , горива , въоръжение , техника /таблет с четец-9000лв. /... и още безбройни знайни и незнайни течове на финансови средства и информация. Това с правоохранителната сфера е капчица в морето от пробойни .
Вярвай в себе си !
Аватар
welliant
 
Мнения: 300
Регистриран на: 18 Дек 2008, 14:57

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот gushtera » 06 Юли 2013, 16:28

Нямаше как по добре да се каже, както гое направил колегата горе.

welliant написа:Тъй , тъй , ами Обществените поръчки , конкурсните процедури , командировките , облекла , горива , въоръжение , техника /таблет с четец-9000лв. /... и още безбройни знайни и незнайни течове на финансови средства и информация. Това с правоохранителната сфера е капчица в морето от пробойни .


Ето тук защо никой не иска да се захване, както и помним имаше едни принтери за едни хилади...ама ако се разрови май много ще засмърди...
gushtera
 
Мнения: 182
Регистриран на: 20 Юни 2011, 22:30

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот MasterCop » 12 Юли 2013, 13:06

ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2271
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот MasterCop » 19 Авг 2013, 13:44

На 12.06.12г. СФСМВР представи пред медиите социологическо проучване.
Основни изводи и обобщения от негo са:

• Картината, която очертават резултатите от изследването е изключително тревожна. Ако условно разграничим няколко фази на понижаване на мотивацията: 1)висока мотивация – 2) намаляване на мотивацията до безразличие – 3) недоволство– 4) силно недоволство – 5) начало на процеси на разпад и дезинтеграция,сегашната ситуация в полицията би могла да се окачестви като последна фаза на недоволство:

• Изследването регистрира безпрецедентно ниско равнище на удовлетвореност на полицаите от обезпечеността им със задължително за тяхната работа оборудване – облекло, снаряжение,бронежилетки, компютри, автомобили и гориво за тях. Почти парадоксално е, че най-масовите полицейски служби – охранителна и гранична полиция - са най-недоволни от липсата на консумативи (хартия и канцеларски материали);

• Основната заплата и заплащането на извънредния труд също са далеч от желаното според мнозинството от полицаите;

• 9 от 10 полицаи работят извънредно .Всеки трети се съмнява, че извънредният труд се отчита и заплаща коректно;

• Неизразходваният платен отпуск е над 30 дни за мнозинството от полицаите;

• Що се отнася до факторите за развитие в кариерата, сред тях преобладават нелегитимните отношения - полицаите посочват най-често връзките на високо ниво към които може да се добавят и близките отношения с началниците. Всеки 4-ти изобщо е песимист по отношение невъзможностите за кариерно развитие в полицията (в БОП и гранична полиция –всеки 3);

• Всеки четвърти полицаи не е преминавал никаква форма на обучение след постъпване в полицията (в жандармерията – всеки трети). Най-търсеното допълнително обучение е езиковото. Служителите в БОП и криминална полиция имат по-голяма нужда от повишаване на квалификацията по специалността, докато за охранителна полиция и жандармерията на по-преден план е обучението в нормативната база, касаеща дейността на полицията.;

• Половината полицаи имат здравословни проблеми понастоящем, най-много са те в жандармерията, най-малко – в БОП.Логично, с нарастване на възрастта, здравословните проблеми се увеличават.Близо ¼ от полицаите имат хипертония, развита след постъпването в полицията,всеки десети има язва или сърдечно съдови заболявания, почти толкова са бъбречните заболявания. Всеки седми има по повече от едно хронично заболяване;

• Общо 60% от полицаите не са ползвали болнични, а всеки пети е ползвал над 5 дни през последната година;

• Близо половината от полицаите декларират, че знаят за нерегламентиран натиск от страна на висшестоящите. Най-често споменаваната форма на натиск е отказът от поемане на отговорност от страна на висшестоящите, а след това с еднаква тежест са изкуствените бюрократични спънки, натиска за отчитане на резултати и “чадъра” върху определени случаи;

• Лоялността на служителите към всички изследвани полицейски служби (измерена чрез препоръка към близки и познати на съответната полицейска служба) е на много ниско равнище;

• Полицаите от всички служби категорично оценяват като неефективна дейността на политическото ръководство на МВР, в по-малка степен такава оценка получава и професионалното ръководство на МВР.

https://www.facebook.com/sfsmvr/posts/726827657334689
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2271
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот лошия » 15 Дек 2013, 21:12

из Facebook :
С решение на УС на СФСМВР от 15.12.2013г. Синдикалната Федерация на служителите в МВР обявява протестна готовност! Да припомним на Мики Маус как се създадохме !!!""
- някой да даде малко повече информация относно горецитираното!
лошия
 
Мнения: 750
Регистриран на: 19 Мар 2009, 19:41

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот armed_phoneman » 16 Дек 2013, 16:14

Става въпрос за това:
изх.469_16.12.2013.pdf
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ако некой ти лиже г*за, не бръзай да са радваш. Оти тва мое да е за смазка.
Аватар
armed_phoneman
 
Мнения: 41
Регистриран на: 09 Сеп 2009, 10:50

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот Pavsan » 12 Яну 2014, 10:14

ЗАЩО МЪЛЧАТ СИНДИКАТИТЕ? ГОЛЯМ ВЪПРОС!
никой не коментира започналите пенсионирания и мълвата за съкращаване щата на пенсионираните, някой нещо да знае?
Pavsan
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Ное 2013, 19:44

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот zahari71 » 12 Яну 2014, 16:26

Pavsan написа:ЗАЩО МЪЛЧАТ СИНДИКАТИТЕ? ГОЛЯМ ВЪПРОС!
никой не коментира започналите пенсионирания и мълвата за съкращаване щата на пенсионираните, някой нещо да знае?

Доколкото чух ,не е само мълва ,а направо си е действие. :lol:
zahari71
 
Мнения: 90
Регистриран на: 04 Дек 2013, 09:50

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот dakota_ » 12 Яну 2014, 17:13

Pavsan написа:ЗАЩО МЪЛЧАТ СИНДИКАТИТЕ? ГОЛЯМ ВЪПРОС!
никой не коментира започналите пенсионирания и мълвата за съкращаване щата на пенсионираните, някой нещо да знае?


Наистина "голям" въпрос !
Чудя се,защо не си го написал с още по-големи букви,че да се личи веднага,че въпроса е голям ;) ... Пенсионират Директор на ОДМВР и съкращават щата за Директор,пенсионират Зам.Директор и съкращават щата....пенсионират Н-к РУП и закриват щата,да не изброявам други.... :D
Обсъждат се някои неща,но докато не се скрепят с нужните документи е несериозно да се обсъждат...
dakota_
 
Мнения: 6506
Регистриран на: 20 Фев 2009, 20:49

Re: Какво прави синдиката за мен като служител?!

Мнениеот paolon » 13 Яну 2014, 21:40

dakota_ написа:Обсъждат се някои неща,но докато не се скрепят с нужните документи е несериозно да се обсъждат..

Тук трябва да се реагира преди да се скрепят с документи,че тогава ще е късно.Ще пишем като бивши. :lol:
Аватар
paolon
 
Мнения: 1475
Регистриран на: 27 Дек 2008, 17:48

-

Мнениеот KaylaMimb » 26 Юни 2022, 22:52

Споделям: като човек загрижен за бългрската кулутура би трябвало първо да започнеш да пишеш на кирилица. Защото лично за мен няма нищо по - погубващо за нашия правопис от това да пишем с латински букви на български.
Второ не мисля, че в България малцинствата са виновни за упадъка на културата. Всеки има право да има колкото си иска деца и съответно нас никой не ни спира и ние да родим по 3,4 българчета. Също така никой не ни кара на сила да танцуваме кючеци, така че няма смисъл да обвиняваме турците, за това, което правят българите. Ако има някой виновен - то това са управляващите и най - лошото е, че с такава разделителна политика те карат обикновените хора да се делят на турци и българи и всякакви други. Днес сутринта гледах по БТВ точно как хората обясняваха, че те си живеят мирно и кротко и българи и турци, ама все ще се намери някой политик да бръкне в раните им да ги настрои един срещу друг.
Изобщо цялото ти изказване за мен звучи малко абсурдно, незнам в Испания ли живееш. Все едно да кажат испанците за нас тука - идват българите, раждат си тука децата и ни отнемата част от правата. На мен лично ми е неприятно, когато хората мислята така за емигрантите и за това и аз не мисля така за чужденците в България. А и всички така наречени турци, са си български граждани като нас със същите права и задължения.
KaylaMimb
 
Мнения: 1
Регистриран на: 30 Дек 2019, 12:24

Предишна

Назад към Синдикална дейност

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта