Европейският полицейски синдикат се обяви срещу вдигането на

Европейският полицейски синдикат се обяви срещу вдигането на

Мнениеот sveteca » 14 Ное 2011, 13:57

Европейският полицейски синдикат се обяви срещу вдигането на стажа на униформените


Европейският полицейски синдикат (ЕПС) остро разкритикува намеренията на правителството за увеличаване на осигурителния стаж на военните и полицаите с две години и опита му да свие наполовина броя на заплатите при пенсиониране. Това става ясно от отворено писмо на ръководителя на профсъюза Герит Ван де Камп до премиера Бойко Борисов, разпространено в понеделник."ЕПС не може да разбере защо политическите лидери в България не са склонни да дискутират алтернативните мерки за справяне с орязването на доходите и нарушаване на Закона за работното време. Защо поставят социалното осигуряване на служителите в полицията под голямо напрежение, игнорират предупрежденията за риск от увеличаване на престъпността, за социални и граждански размирици и не използват наличните европейски субсидии или други източници на финансиране", се казва в писмото.Ван де Камп заявява още, че напълно подкрепя исканията на Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР), сред които са запазване на всички компенсации при пенсиониране в системата и осигуряване на адекватно заплащане за труда на полицаите.Шефът на ЕПС отбелязва, че "ако се игнорират или не се прилагат адекватно Европейските закони и разпоредби, доверието към България и имиджът на българското правителство могат да бъдат компроментирани на национално и европейско ниво".Ван де Камп предупреждава Борисов, че в ролята си на европейски синдикален лидер на полицаите ще уведоми ЕК за своите очаквания във връзка с предстоящата пенсионна реформа в сектора за сигурност у нас и приканва премиера да посети Холандия, за да се увери лично в "добрите практики на социалния диалог между работодателите и служителите".
Аватар
sveteca
 
Мнения: 57
Регистриран на: 21 Мар 2009, 10:26

Re: Европейският полицейски синдикат се обяви срещу вдиганет

Мнениеот малкия » 14 Ное 2011, 18:29

Европейски полицейски съюз...
Валентин Попов ГПУ - Благоевград
малкия
 
Мнения: 1347
Регистриран на: 20 Дек 2008, 08:58

Re: Европейският полицейски синдикат се обяви срещу вдиганет

Мнениеот MasterCop » 14 Ное 2011, 19:32

Писмо на Президента на ЕПУ Г-н Герит Ван де Камп до Премиера на РБ Г-н Бойко Борисов

ДО
МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

Льосден, 10.11.2011 г.


Ваше Превъзходителство,

По време на нашата международна конференция на 12.09.2011 година в София, Вие се застъпихте за по-добър социален диалог между представителите на правителството, синдикатите и работодателските асоциации в България.

Силни синдикати и работодателски асоциации, свобода на сдружаването, свобода за договаряне на условията на труд и политическа подкрепа са основни условия за социален диалог и са важна част от ефективното управление.

За съжаление, Управителният съвет на СФСМВР ни уведоми, че техният синдикат не винаги е включван в решения относно политиката на правителството, което се отразява отрицателно и на служителите в полицията. За по-голяма яснота, ЕПС Ви обръща внимание върху предложените реформи в пенсионната система, касаещи служителите в областта на сигурността.

ЕПС подкрепя СФСМВР в неговите справедливи искания:
- полицейските служители трябва да запазят, полагащите им се права, относно пенсионирането;
- полицейските служители заслужават заплащане, което е съобразено с трудностите на тази професия и със отговорностите, които носят;
- полицейските служители трябва да са в състояние да работят здрави и с добро самочувствие, и да се пенсионират удовлетворени.

ЕПС не може да разбере защо политическите лидери в България:
- не са склонни да дискутират алтернативните мерки за справяне с орязването на доходите и нарушаване на Закона за работното време;
- поставят социалното осигуряване на служителите в полицията под голямо напрежение;
- игнорират предупрежденията за риск от увеличаване на престъпността, за социални и граждански размирици;
- не използват наличните европейски субсидии или други източници на финансиране.

Освен това, ние още веднъж наблягаме на това, че ако се игнорират или не се прилагат адекватно (Европейските) закони и разпоредби, доверието в България и имиджа на българското правителство може да бъде компроментирано на национално и европейско ниво.

В ролята ми на Председател на ЕПС, аз ще съобщя за моите очаквания пред Европейската комисия.

И в заключение, с удоволствие Ви каня да посетите Холандия, за да се поучите от диалога, който се води между работодателите и служителите.

С уважение,
Г. Ван де Камп

http://sfsmvr.org
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2271
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26


Назад към Синдикална дейност

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта