paolon написа:Кой говори за продажба?Министеро каза ,че спира дотациите.Ако някой не е наясно кво е дотация ,има гоогле. И за друго е прав.Кой ползва базите и столовете?Клатик..те,по думите на дакота. Тези който са с най-ниска заплата не ги ползват.Така ,че да спира дотациите и да видим,кой кум ,кой сват и кой на булката брат.
Ванка,според мен не бива с лека ръка да се отказват социални придобивки... Храната в столовете е евтина,но са ощетени тези,които са далече и не могат да ползват столовете към ОДМВР.Рядко ходя в стола на Дирекцията,предпочитам да хапна в едно заведение за бързо хранене,че храната ми харесва повече и няма опашка...
За почивните бази е добре никой да не се залъгва,че ако се закрият ще дават пари към заплатата,една година може да дадат,на другата година може да се каже,че няма пари и толкова...глас в пустиня... На почивна станция на МВР за 30 год. служба съм ходил 3 пъти,като единия път се разболях и се прибрах на първата седмица... По тия почивни станции началници не ходят...Поне при нас в ОДМВР няма проблем да се вземе карта за почивка от всеки служител...Такава евтина почивка трудно може да се намери на друго място...
Не съм съгласен с министъра,че почивните бази не трябва да се дотират от МВР... Редно е служителите на МВР да има къде да почиват на преференциални цени... Казват,че труда на полицая е високорисков,провеждат се акции свързани с много стрес...въпроса,който остава да виси е къде да отидат МВР служителите да се възстановяват...
По този въпрос не съм чул никой синдикат да има основателни претенции към ръководството на МВР...
Ако почивните бази на МВР не се дотират,това неминуемо ще доведе до тяхното закриване,защото няма да са конкурентоспособни с местата със свободен достъп на пазарни цени... Няма как да отидат всички наведнъж да почиват в почивна база на МВР,но колкото отидат все е от полза и все са колеги...Следващата година други ще отидат...