Ще има ли почивни бази на МВР ?

Да бъдат ли закрити базите за отдих на МВР

Да
18
41%
Не
23
52%
Не мога да преценя
3
7%
 
Общо гласове : 44

Ще има ли почивни бази на МВР ?

Мнениеот vargo » 08 Авг 2013, 18:16

Известно е, че министърът иска да закрие всички дейности, които са несвойствени за вътрешното ведомство и само изразходват средства от бюджета. Така се търсят и средства за евентуално увеличение на заплатите на служителите на реда...ама дали???? :?

"Няма да се закриват столове и други заведения, които съществуват в момента. Но ще се прекрати практиката те да бъдат дотирани за сметка на българските данъкоплатци от бюджета на МВР. По отношение на почивните бази в момента тече обсъждане с активното участие на синдикатите. Ако се вземе решение, че е по-удачно средствата, които се изразходват за тях, да бъдат преразпределени между служителите на министерството, едва тогава те ще бъдат закрити по напълно прозрачен начин с гаранции, че няма да бъде засегнат държавният интерес. Ако решението е те да се запазят, също ще се прекрати тяхното дотиране от бюджета", обясни Йовчев.

даже ги сметнали -по 266 лв. на калпак .....за година :lol: ако се икономисат 13 милиона колкото били парите за дотиране на станциите.
Аз съм готов за се откажа от тези пари, които са една жалка и мизерна сума в сравнение с една социална придобивка каквато е почивката във ведомствена станция!!!!
Последна промяна MasterCop на 12 Фев 2014, 16:01, променена общо 1 път
Причина: Добавена анкета!
КОЙ КЕ КАЖЕ ДЕКА НЕ СУМ МАКЕДОНЕЦ, КЕ МУ ГО ПРЕСЕЧАМ ЯЗИКОТ,
И КОЙ КЕ КАЖЕ ДЕКА НЕ СУМ БЪЛГАРИН, КЕ МУ Я СКИНАМ ГЛАВТА“.....
Тодор Александров
Аватар
vargo
 
Мнения: 605
Регистриран на: 05 Яну 2009, 21:50

Re: Ще има ли почивни бази на МВР ?

Мнениеот nemesis87 » 08 Авг 2013, 20:28

Социална придобивка, която обаче не се ползва от всички служители. При това положение тези които почиват евтино го правят за сметка на тези които не могат или не желаят да почиват в МВР почивни бази. Съгласи се, че ползващите базите са доста по-малко от неползващите. Ако се дават пари на всички ще е доста по-справедливо. Както казва "суфльорката" на дакота който иска лукс - избор голям. Тя също може да си намери някъде да почива "почти за без пари" - ако правилно я цитирам и да е доволна. Въпрос на вкус...
nemesis87
 
Мнения: 187
Регистриран на: 11 Сеп 2009, 16:35

Re: Ще има ли почивни бази на МВР ?

Мнениеот dakota_ » 08 Авг 2013, 21:11

vargo написа:Аз съм готов за се откажа от тези пари, които са една жалка и мизерна сума в сравнение с една социална придобивка каквато е почивката във ведомствена станция!!!!


Ти може да си готов да се откажеш,но се сещам за един виц за един прост /обикновен/полицай,който хванал златната рибка и както се полага последвала стандартната процедура с трите желания ;) Първото желание на полицая било да умре кравата на съседа му от долния край на улицата...изпълнено... Второто желание било да умре кравата на съседа му от горния край на улицата.... изпълнено и трето желание било да умре и неговата крава...последвал въпрос от златната рибка - Защо? Отговора бил - за да няма откъде да си купуват мляко тяхната мама ... :mrgreen:
dakota_
 
Мнения: 6506
Регистриран на: 20 Фев 2009, 20:49

Re: Ще има ли почивни бази на МВР ?

Мнениеот qwerty » 08 Авг 2013, 23:04

Абе вие тука малоумни ли сте.Не виждате ли че правителството работи здраво по приватизацията на държавни институции.Или само си чешети клавиатурите в този форум....
qwerty
 
Мнения: 90
Регистриран на: 10 Юли 2013, 20:54

Re: Ще има ли почивни бази на МВР ?

Мнениеот MasterCop » 09 Авг 2013, 13:45

Ами да приватизира тогава цялото МВР - какво ще си играем на сектори... :mrgreen:
От практиката знам че една машина барнат ли я хора които малко разбират и разкатават фамилията... Ако не разбират много, не я човъркат - просто я ползват, ако разбират много... само тия дето са я строили са разбирали много, но ги няма вече... kl)
ИзображениеИзображение
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
MasterCop
Администратор
 
Мнения: 2271
Регистриран на: 17 Дек 2008, 21:26

Re: Ще има ли почивни бази на МВР ?

Мнениеот qwerty » 09 Авг 2013, 19:08

Предполагам,че разбрах намека за приватизацията на МВР.Дано да дойдат хора(според твоите думи),които разбират.Щото на такива като мен им мина живота в строенето. kl) kl)
qwerty
 
Мнения: 90
Регистриран на: 10 Юли 2013, 20:54

Re: Ще има ли почивни бази на МВР ?

Мнениеот paolon » 10 Авг 2013, 12:40

Кой говори за продажба?Министеро каза ,че спира дотациите.Ако някой не е наясно кво е дотация ,има гоогле. И за друго е прав.Кой ползва базите и столовете?Клатик..те,по думите на дакота. Тези който са с най-ниска заплата не ги ползват.Така ,че да спира дотациите и да видим,кой кум ,кой сват и кой на булката брат.
Аватар
paolon
 
Мнения: 1470
Регистриран на: 27 Дек 2008, 17:48

Re: Ще има ли почивни бази на МВР ?

Мнениеот dog » 10 Авг 2013, 13:26

ЗАКРИВАЙ !!! Не ми трябват. Не искам да плащам почивките на .... те си се знаят и се хвалят с това.
Лошото е винаги добре организирано,
а доброто се кара помежду си.
Аватар
dog
Изгонен
 
Мнения: 223
Регистриран на: 01 Май 2011, 16:28

Re: Ще има ли почивни бази на МВР ?

Мнениеот dakota_ » 10 Авг 2013, 13:46

paolon написа:Кой говори за продажба?Министеро каза ,че спира дотациите.Ако някой не е наясно кво е дотация ,има гоогле. И за друго е прав.Кой ползва базите и столовете?Клатик..те,по думите на дакота. Тези който са с най-ниска заплата не ги ползват.Така ,че да спира дотациите и да видим,кой кум ,кой сват и кой на булката брат.


Ванка,според мен не бива с лека ръка да се отказват социални придобивки... Храната в столовете е евтина,но са ощетени тези,които са далече и не могат да ползват столовете към ОДМВР.Рядко ходя в стола на Дирекцията,предпочитам да хапна в едно заведение за бързо хранене,че храната ми харесва повече и няма опашка...
За почивните бази е добре никой да не се залъгва,че ако се закрият ще дават пари към заплатата,една година може да дадат,на другата година може да се каже,че няма пари и толкова...глас в пустиня... На почивна станция на МВР за 30 год. служба съм ходил 3 пъти,като единия път се разболях и се прибрах на първата седмица... По тия почивни станции началници не ходят...Поне при нас в ОДМВР няма проблем да се вземе карта за почивка от всеки служител...Такава евтина почивка трудно може да се намери на друго място...
Не съм съгласен с министъра,че почивните бази не трябва да се дотират от МВР... Редно е служителите на МВР да има къде да почиват на преференциални цени... Казват,че труда на полицая е високорисков,провеждат се акции свързани с много стрес...въпроса,който остава да виси е къде да отидат МВР служителите да се възстановяват...
По този въпрос не съм чул никой синдикат да има основателни претенции към ръководството на МВР...
Ако почивните бази на МВР не се дотират,това неминуемо ще доведе до тяхното закриване,защото няма да са конкурентоспособни с местата със свободен достъп на пазарни цени... Няма как да отидат всички наведнъж да почиват в почивна база на МВР,но колкото отидат все е от полза и все са колеги...Следващата година други ще отидат...
dakota_
 
Мнения: 6506
Регистриран на: 20 Фев 2009, 20:49

Re: Ще има ли почивни бази на МВР ?

Мнениеот dog » 10 Авг 2013, 14:31

Началници не ходят - айде бе. Ама верно ли ? :lol:
Тази година ще отидат едни , пък догодина други. Ама и това ли е верно ? Малеееее :lol:
С такъв опит , пък още вярваш в приказките за равенство ..... ;)
Лошото е винаги добре организирано,
а доброто се кара помежду си.
Аватар
dog
Изгонен
 
Мнения: 223
Регистриран на: 01 Май 2011, 16:28

Re: Ще има ли почивни бази на МВР ?

Мнениеот qwerty » 10 Авг 2013, 15:09

Пак започвате да играете ляво хоро....Ако министерството не може да поддържа тези бази(или не им е изгодно поради някаква цел).Варианти има много.Но кой е най-добрия,за служителите и за базите.
Еми ако са моя собственост.И съответно съм на определена височайшая длъжност в МВР.Ако наистина МВР няма сили исредства да поддържа тези бази,то те могат да се дадат под наем.Като могат да се спазват определени правила.Например като,да са собственост на МВР,служителите да могат да почиват с известно намаление(естествено с предварителна заявка,а не с обаждане по телефона,и приказки...искам го за вчера),договорите да не са дългосрочни,да са уговорени и условия за поддръжка и възстановяване на базите.Не да ги върнат съсипани.Та има и много други неща,за които всеки може да се сети....но нашите мили управници,не.
Та това е.
qwerty
 
Мнения: 90
Регистриран на: 10 Юли 2013, 20:54

Re: Ще има ли почивни бази на МВР ?

Мнениеот gushtera » 10 Авг 2013, 16:12

Защо никой не говори за 13-те почивни станции на МО, защото не им изнася...целта на спирането на дотациите от страна на МВР е невъзможността на базите да се самоиздържат на тези цени, което ще доведе до тяхното покачване, съответно до отлива на почиващи и фалит...след което се появяват НАШИТЕ хора, същите които купиха СОД и си пазаруват и бази за почивка на страхотни места за без пари. После ако искат бутат строят или си правят каквото искат. Толкова просто и ясно и съшито с бели конци ;)
Същото се отнася и за столовете и за лавките...
gushtera
 
Мнения: 182
Регистриран на: 20 Юни 2011, 22:30

Re: Ще има ли почивни бази на МВР ?

Мнениеот dragon2 » 10 Авг 2013, 19:43

Може би,трябва тези ,който искат да останат базите да опънат палатки пред МВР-както бе посъветвал Дакота в друга тема
dragon2
 
Мнения: 53
Регистриран на: 31 Авг 2012, 19:02

Re: Ще има ли почивни бази на МВР ?

Мнениеот vargo » 11 Авг 2013, 17:44

Вчера бях на на плаж за няколко часа в станцията на военните в гр. Хисаря има прекрасни басейни с минерална вода, парк за децата ,заведение и пр.-какво представлява и колко пари с вложени за ремонт и поддръжка всеки може да види на снимки в интернет !!!
Та се питам защо едни могат , полагат грижи ,а други с лека ръка се отказват от нещо правено за добро !
Моето обяснение се базира на пипонестите глави ,друг ако има различно обяснение ще ми е приятно да го сподели !!!

За 19 г. единствено тази година бях за 10 дни в нашата станция в Созопол и по евтина почивка не съм имал!Вярно че местата явно не достигат ,но пък ако ги реституират изобщо няма да ги има !Ще ви дадат едни пари една година, както писа Дакота и на следващата -бай ,бай Гринго ...да не повдигаме и щекотливия въпрос как и на КОГО евентуално ще се реституират или отдадат на концесия ...

п.п. за пипонестите глави съм длъжен да поясня от къде ми дойде на ум това сравнение - днес четох, че някой си зам.министър на МВР казал, че тези съкратените от СОД щели да пазят някакви 30 000 склада (не е грешка) на МВР ...евентуално.....та не пипонести ами направо калунести !!!!! :D
КОЙ КЕ КАЖЕ ДЕКА НЕ СУМ МАКЕДОНЕЦ, КЕ МУ ГО ПРЕСЕЧАМ ЯЗИКОТ,
И КОЙ КЕ КАЖЕ ДЕКА НЕ СУМ БЪЛГАРИН, КЕ МУ Я СКИНАМ ГЛАВТА“.....
Тодор Александров
Аватар
vargo
 
Мнения: 605
Регистриран на: 05 Яну 2009, 21:50

Re: Ще има ли почивни бази на МВР ?

Мнениеот kkarakashev » 11 Авг 2013, 18:33

vargo написа:Вчера бях на на плаж за няколко часа в станцията на военните в гр. Хисаря има прекрасни басейни с минерална вода, парк за децата ,заведение и пр.-какво представлява и колко пари с вложени за ремонт и поддръжка всеки може да види на снимки в интернет !!!
Та се питам защо едни могат , полагат грижи ,а други с лека ръка се отказват от нещо правено за добро !
Моето обяснение се базира на пипонестите глави ,друг ако има различно обяснение ще ми е приятно да го сподели !!!

За 19 г. единствено тази година бях за 10 дни в нашата станция в Созопол и по евтина почивка не съм имал!Вярно че местата явно не достигат ,но пък ако ги реституират изобщо няма да ги има !Ще ви дадат едни пари една година, както писа Дакота и на следващата -бай ,бай Гринго ...да не повдигаме и щекотливия въпрос как и на КОГО евентуално ще се реституират или отдадат на концесия ...

п.п. за пипонестите глави съм длъжен да поясня от къде ми дойде на ум това сравнение - днес четох, че някой си зам.министър на МВР казал, че тези съкратените от СОД щели да пазят някакви 30 000 склада (не е грешка) на МВР ...евентуално.....та не пипонести ами направо калунести !!!!! :D

Цената за 1 ден престой с закуска,обяд и вечеря без продцедури миналата година беше 17лв. Сега да е 20-25. Може и да се посети на почти двойни цени от всички, стига да се вредите ;) На мен ми казаха, че за почивка лятото поне края на ноември,декември на предходната година да си търся места ........................
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://inmemoriam.mavar.info
Аватар
kkarakashev
 
Мнения: 2498
Регистриран на: 11 Апр 2010, 13:14

Re: Ще има ли почивни бази на МВР ?

Мнениеот Pencho » 17 Авг 2013, 17:15

Нека закрият станциите, столовете, лавките, мивките, тоалетните и всичко друго социално в МВР главите от Ръководството, но да направят заплатите по 2800 лева, колкото взима един служител там от където идват на нивото на пол. инспектор, да дават по 500-600 лева всяка година за почивка, колкото дават там на всеки служител и тогава кетъринга по 5-6 лева, който осигуряват там няма да прави никакво впечатление. Но като гледам освен да си осигурят старините, друго няма да направят. Продадоха СОД на Скорпио, сега ще продадат и станциите на друга небезизвестна фирма, ще докарат техни фирми да осигуряват т.н. кетъринг и т.н.
Pencho
 
Мнения: 22
Регистриран на: 21 Юни 2013, 22:13

Re: Ще има ли почивни бази на МВР ?

Мнениеот dog » 17 Авг 2013, 19:09

Да ги закриват веднага . Даже със задна дата :lol:
Лошото е винаги добре организирано,
а доброто се кара помежду си.
Аватар
dog
Изгонен
 
Мнения: 223
Регистриран на: 01 Май 2011, 16:28

Следваща

Назад към Синдикална дейност

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта