КОНТАКТИ С ДРУГИ СИНДИКАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ

КОНТАКТИ С ДРУГИ СИНДИКАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ

Мнениеот lasthero » 18 Мар 2009, 20:33

ДЕКЛАРАЦИЯ

На Клаус Янсен
Председател на Съюза на криминалистите в Германия BDK

Впечатлен съм от действията на колегите от българската полиция, които излизат на протест в защита на своите справедливи искания. Впечатлен съм от динамиката и смелостта на отстояването на тези искания – това за мен и моите колеги е надежда за ново начало в българската полиция, може би дори за промяна на досегашната порочна система в правоохранителните органи, която не гарантира ефективност на действията на служителите на закона. Това ме кара дълбоко да се замисля и да осъзная какво означава за нашите колеги да им окажем съдействие в европейски мащаб в този важен и напрегнат за тях момент.
Уважаеми колеги и колежки от СФСМВР - България, приемете най-дълбоките ни почитания за това, което сте постигнали за толкова кратко време. Пътят, по който тръгвате – да поставите на нови основи нещата в българската полиция, е дълъг и труден път. Но вие няма да бъдете сами във вашето начинание.
Колеги и колежки, Вие имате нашата всяческа подкрепа, най-вече на подкрепа на политическо ниво в ЕС от страна на Германия. Заедно с Вас имаме възможността да направим от България един пълноправен и демократичен член на Европейския съюз!


С огромно уважение и солидарност

Клаус Янсен
Председател на
Председател на BDK -
Съюз на криминалистите
в Германия
Аватар
lasthero
Администратор
 
Мнения: 785
Регистриран на: 15 Дек 2008, 12:52

КОНТАКТИ С ДРУГИ СИНДИКАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ

Мнениеот lasthero » 18 Мар 2009, 20:35

=======================================
НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ
Београд, улица Кнеза Милоша 101
Теле./факс:011/311 67 65,
http://www.nsp-policija.org.yu,nsp.policija@gmail.com
= =============================================
Number: _____/09
Date: 12 March 2009
Belgrade


TO: TRADE UNION FEDERATION OF THE EMPLOYEES IN
THE MINISTRY OF INTERIOR - BULGARIA

The President – Ivan Pavlov
Уважаеми колега,
Скъпи приятели!


С голямо съжаление Ви информирам, че членовете на Независимият полицейски синдикат на Република Сърбия не успяха да дойдат до София, тъй като възникнаха проблеми, които синдикатът ни трябваше спешно да разрешава. Бих искал да предадете на нашите колеги в България, че ние ги подкрепяме изцяло:

"Независимият Полицейски Синдикат на Република Сърбия научи със съжаление за проблемите, с които нашите колеги от България се сблъскват. Няма съмнение, че всичките ви искания са оправдани и високо хуманни. Това, за което настоявате вие, е задължение на всички полицейски служители във всяка европейска страна, която защитава държавността и защитава правата и личната сигурност на гражданите. Необлходима е помощта на правителствата на европейските страни - те трябва да работят, за да направят условията за полицейски служители такива, че те да могат да изпълняват достойно своите задачи.

Единственият начин за решаване на проблемите е социалният диалог между работодател и синдикати. Ние с настоящото писмо приканваме правителството на вашата страна, да започне диалог със синдикатите, и в този диалог да се обърне внимание на факта, че професията на полицая има уникални характеристики:

- Постоянно присъствие на всеки полицейски служител навсякъде, особено по време на наказателно разследване, опазване на сигурността, неочаквани ситуации, действия и други, които включват готовност за действие и през деня и нощта, през почивните дни, по време на официални празници или отпуск
- Борба срещу всички видове престъпност,
- Постоянен риск за живота,
- Страхотен психологически натиск и емоционален стрес по време на полицейската дейност,
- Работата се отразява отрицателно върху здравето на полицейските служители,
- Строги правила за работа, които не позволяват да се упражняват допълнителни дейности срещу заплащане, защото те не са разрешени от закона,

Поради изложените по-горе причини, полицейската професия трябва да има специални права и задължения, а именно:

- Уважение и изпълнение на всички закони спрямо полицейските служители, както това се практикува спрямо останалите граждани,
- Правото на отделяне на професионалния от личния живот,
- Правото на почивка и на развиване на дейности, които не са забранени от закона,
- Правото на диференцирано заплащане, обусловено от ефективността на работата,
- Правото на полицейските служители, занимаващи се със синдикална дейност, да имат възможност да изпълняват безпрепятствено задълженията си като синдикалисти,
- Правото на колективно трудово договаряне,

Независимият полицейският синдикат подкрепя Синдикалната Федерация на служителите в МВР – Република България във всичките й искания и настоява за постигане на по-добър социален статус на полицейските служители във вашата страна."
INDEPENDENT POLICE TRADE UNION
Member of Presidency
Radovan Cendic
Аватар
lasthero
Администратор
 
Мнения: 785
Регистриран на: 15 Дек 2008, 12:52

Re: МЕЖДУНАРОДНИ СИНДИКАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ

Мнениеот lasthero » 03 Апр 2009, 21:10

Днес ръководството на СФСМВР се срещна официално със заместник-председателя на ЕвроКОП Г-н Мирослав Литва в София. Иван Павлов, председател на УС на СФСМВР, запозна Г-н Литва в детайли със състоянието на сектора вътрешна сигурност у нас и с шестте искания на протестиращите полицаи, както и с хода на преговорите с политическото ръководство на МВР. Структурата на новата организация също бе предмет на разговор с високопоставения представител на ЕвроКОП. Г-н Литва изрази задоволство, че навият синдикат е тръгнал по един дълъг път, за който трябва постоянство и търпение, но за краткото си съществуване е постигнал впечатляващи резултати.
Двете страни изразиха задоволство от срещата и бяха единодушни, че тя е само първата, а вбъдеще ще се осъществяват регулярни контакти.
Европейската Конфедерация на Полицията (ЕвроКОП) обединява 29 независими полицейски професионални съюза от 23 държави в Европа. Неин президент е президент е г-н Хайнц Кифер. ЕвроКОП е влиятелен представител на полицейското съсловие пред европейските институции. От октомври 2005 година ЕвроКОП е пълноправен член на Европейската Конфедерация на Профсъюзите (ETUC), което й дава статут на браншова федерация за полицията в Европа, т. е. ЕвроКОП е социалният партньор за полицията в ЕС.
Аватар
lasthero
Администратор
 
Мнения: 785
Регистриран на: 15 Дек 2008, 12:52

Re: КОНТАКТИ С ДРУГИ СИНДИКАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ

Мнениеот lasthero » 27 Май 2009, 22:40

До УС
на С Ф С М В Р
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯД Е К Л А Р А Ц И Я


от Управителния съвет на ССЗБ
Ние, представителите на новосформирания Синдикат на служителите в затворите в България, декларираме пълна подкрепа за вашите действия на 24.05.2009 год. Заставаме изцяло зад вашите искания, тъй като за краткото време от учредяването си вие показахте, че сте един истински работещ синдикат, чиято цел е социалното благополучие на всички служители от МВР.
С тази декларация ССЗБ изцяло се присъединява, подкрепя и декларира своята съпричастност към вашия протест.
Декларираме, че след като приключим структурирането си, ще участваме във всички протестни действия предприети от Вас, защото се борим за една и съща кауза.Управителен съвет
на Синдикат на служителите
в затворите в България

23.05.2009г.
Пазарджик
Аватар
lasthero
Администратор
 
Мнения: 785
Регистриран на: 15 Дек 2008, 12:52

Re: КОНТАКТИ С ДРУГИ СИНДИКАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ

Мнениеот lasthero » 27 Май 2009, 22:43

До
Управителния съвет
на Синдиката на служителите
на затворите в БългарияУважаеми колеги,


Позволете ми да изкажа искрена благодарност за Вашата подкрепа и съпричастност към нашите действия, както и за високата оценка, която давате на дейността ни, от мое име и от името на моите колеги от Синдикална федерация на служителите в МВР – Република България. За нас тя е особено ценна, тъй като Вашата организация защитава аналогични ценности и се сблъсква с аналогични проблеми, на които трябва да търси решения в интерес на своите членове. Създаването на достойни условия на труд и постигането на адекватни нива на заплащане на служителите на реда е кауза, в името на която ние, сродните организации, трябва да обединим усилията си, за да работим по-успешно.
Ние, ССЗБ и СФСМВР, бихме могли да скрепим добрите си намерения с меморандум за взаимна подкрепа на инициативите от интерес на членовете и на двете организации.
Надявам се на ползотворни съвместни действия вбъдеще.

26.05.2009 г. Иван ПАВЛОВ
София Председател на УС
на СФСМВР
Аватар
lasthero
Администратор
 
Мнения: 785
Регистриран на: 15 Дек 2008, 12:52


Назад към Синдикална дейност

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта