ДЕКЛАРАЦИЯ
На Клаус Янсен
Председател на Съюза на криминалистите в Германия BDK
Впечатлен съм от действията на колегите от българската полиция, които излизат на протест в защита на своите справедливи искания. Впечатлен съм от динамиката и смелостта на отстояването на тези искания – това за мен и моите колеги е надежда за ново начало в българската полиция, може би дори за промяна на досегашната порочна система в правоохранителните органи, която не гарантира ефективност на действията на служителите на закона. Това ме кара дълбоко да се замисля и да осъзная какво означава за нашите колеги да им окажем съдействие в европейски мащаб в този важен и напрегнат за тях момент.
Уважаеми колеги и колежки от СФСМВР - България, приемете най-дълбоките ни почитания за това, което сте постигнали за толкова кратко време. Пътят, по който тръгвате – да поставите на нови основи нещата в българската полиция, е дълъг и труден път. Но вие няма да бъдете сами във вашето начинание.
Колеги и колежки, Вие имате нашата всяческа подкрепа, най-вече на подкрепа на политическо ниво в ЕС от страна на Германия. Заедно с Вас имаме възможността да направим от България един пълноправен и демократичен член на Европейския съюз!
С огромно уважение и солидарност
Клаус Янсен
Председател на
Председател на BDK -
Съюз на криминалистите
в Германия