Евтино или скъпо са оценени кожите на полицаите?

Евтино или скъпо са оценени кожите на полицаите?

Мнениеот Човек » 15 Авг 2009, 10:43

За кожата на един полицай

Чувството за безнаказаност генерира престъпност, за която човешкият живот не струва и пукнат грош

Кристи Петрова politika.bg

Има едно правило в полицейската професия - трябва да загинеш, за да получиш признание. Иначе не те забелязват. Или за постигнати високи професионални успехи, най-много да получиш потупване по рамото пред строя. На истинските ченгета, влюбени в работата си, друго не им и трябва. Но обществото като цяло е неблагодарно към тази тежка професия. И не прави разлика между полицаите, които рискуват живота си, и онези, които са го ударили на печалбарство.

Докато новините за простреляния полицай от Своге Любомир Митов бяха, че „жизнените му показатели се подобряват", почти никой не се интересуваше от него. Няколко дни се шумя около кръводарителската акция, която негови колеги организираха. След това всичко затихна.

Само след няколко месеца вероятно щеше да бъде напълно забравено, че един съвестен служител на реда е изпълнил своя дълг към държавата и е поел риск, за да защити откраднатото имущество на човек с прякор - от ония, новите бизнесмени. Законът не прави разлика между хората със съмнителен бизнес и честните данъкоплатци, когато са станали жертва на престъпление. Полицията е длъжна да ги третира еднакво. Не чух бизнесменът, чието имущество са бранили полицаите, да е дал кръв за пострадалия. Едва ли му е дошло на ум, че трябва да му е благодарен. Какво толкова - вероятно е сметнал, че това си влиза в задълженията на полицаите. Не знам даже дали си е направил труда да се върне в България, за да се убеди лично, че човекът, благодарение на когото получава възможност да си върне откраднатите вещи обратно, е жив. По ирония на съдбата преследваните крадци са били с бойни патрони. А преследвачите им са плашили гаргите със стоп-патрони. Новият министър на вътрешните работи поиска „силите да се изравнят". И веднага се чуха критики от различни посоки, че полицаите не са точни стрелци, защото не тренират достатъчно. Че са с лабилна психика и ще изтрепят семействата си при най-малкия повод, ако са въоръжени. Че и така си убиват (с позоваване на случая „Чората"), така че истинските патрони изобщо не са им необходими.

Всъщност въпросът с въоръжението на полицаите изобщо не би трябвало да стои на дневен ред, ако живеехме в правова държава. Тогава те можеха да са въоръжени само със захарни пръчици. И обратното - при липса на респект към тях от страна на престъпниците, даже да патрулираха с танкове не би имало голямо значение. За съжаление, в нашето общество правова държава погрешно се възприема от някои съдии като защита на всяка цена на правата на подсъдимите престъпници. А чувството за безнаказаност генерира престъпност, за която човешкият живот, включително този на полицая, не струва и пукнат грош.
.
Господ създаде хората, а полковник Колт ги направи равни !
Изображение
Човек
Изгонен
 
Мнения: 1046
Регистриран на: 17 Дек 2008, 18:51

Re: Евтино или скъпо са оценени кожите на полицаите?

Мнениеот KING » 15 Авг 2009, 17:25

Човек написа:... За съжаление, в нашето общество правова държава погрешно се възприема от някои съдии като защита на всяка цена на правата на подсъдимите престъпници. А чувството за безнаказаност генерира престъпност, за която човешкият живот, включително този на полицая, не струва и пукнат грош....

Така ще бъде, докато законите се измислят ОТ и ЗА адвокатите. И съдиите ще постановяват, каквито си искат присъди позовавайки се "само на вътрешно убеждение".
... И въпреки всичко България ще пребъде!!!
KING
 
Мнения: 34
Регистриран на: 20 Май 2009, 17:48

Re: Евтино или скъпо са оценени кожите на полицаите?

Мнениеот bega4kata » 04 Сеп 2009, 13:20

Тотална девалвация...на всичко!
Празна раница не пази граница, уважаема г-жо Министър!
Аватар
bega4kata
 
Мнения: 1324
Регистриран на: 10 Яну 2009, 14:13

Re: Евтино или скъпо са оценени кожите на полицаите?

Мнениеот ntvladimirov » 04 Сеп 2009, 13:37

[quote="Човек"]За кожата на един полицай

Чувството за безнаказаност генерира престъпност, за която човешкият живот не струва и пукнат грош

Има едно правило в полицейската професия - трябва да загинеш, за да получиш признание.

Здравейте колеги. Понеже знам че в този форум пишат и от ръковедството на синдиката затова държа да сведа до вниманието ви стойността на служебните застраховки при определено заболяване. При положение че имаш около двадесет години служба то тогава всички заболявания са благодарение на слажбата в интерес на даржавата и нейните поданници. А тя "горката" е предвидила в такива случай на полицайте да се изплащат максимум 100/сто/ лева и то при положение че имаш два месеца болничнии и ако комисия от лекари прецени че трябва да ти дадат тези жалки подаяния.

ДЕРЗАЙТЕ МЛАДОЦИ!
Николай Владимиров
Щастлив Пенсионер.

див човек и силен ветар ништо го не спира
Аватар
ntvladimirov
 
Мнения: 975
Регистриран на: 22 Май 2009, 20:51

Re: Евтино или скъпо са оценени кожите на полицаите?

Мнениеот CAH » 10 Сеп 2009, 18:13

Скандално е,че в страна член на ЕС /Европейски съюз/ Уважеамият съд се отнася / подозрително/по отношение /констаттациите/ и становището на контролните органи
CAH
 
Мнения: 23
Регистриран на: 07 Фев 2009, 22:25

Re: Евтино или скъпо са оценени кожите на полицаите?

Мнениеот Chopara50 » 11 Сеп 2009, 08:03

Уважаемия съд може да се чувства европейски, но ще продължава да съди по БЪЛГАРСКИ :!: :!: . А кожата на българския полицай е на право без пари и правилото може да се допълни- трябва да загинеш, за да получиш признание и да бъдеш забравен :oops:
Chopara50
 
Мнения: 287
Регистриран на: 02 Май 2009, 16:01

Re: Евтино или скъпо са оценени кожите на полицаите?

Мнениеот blueheat » 17 Сеп 2009, 22:40

По две за лев...
blueheat
 
Мнения: 244
Регистриран на: 27 Дек 2008, 17:06


Назад към Всякакви теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта