Възможност за кандидатстващите в МВР

Възможност за кандидатстващите в МВР

Мнениеот manja » 12 Мар 2021, 17:44

ЗА всички които кандидатстват в МВР - да си знаете и да не питате едно и също - това важи от 2015 г.
МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 8121з-344 от 2014 г. за назначаване на държавна служба в Министерството на вътрешните работи (обн., ДВ, бр. 64 от 2014 г.; изм. и доп., бр. 10 и 33 от 2015 г.)
§ 1. Създава се чл. 3а:
Чл. 3а. (1) Резултатите на кандидат, преминал елиминаторния праг от изследването на физическата годност по специализираната методика (приложение № 2) в една конкурсна процедура, са валидни за период 3 месеца и по негово искане могат да се ползват в други конкурси за назначаване на длъжности за държавни служители от съответния вид органи – полицейски или по пожарна безопасност и защита на населението.
(2) Заключенията „покрива минималните изисквания за длъжността“ и „покрива основните изисквания за длъжността“ от психологичното изследване в една конкурсна процедура са валидни за период 12 месеца и по искане на кандидата могат да се ползват в други конкурси за назначаване на длъжност от същия вид по чл. 143 ЗМВР и същата основна дейност по чл. 6 ЗМВР.
(3) Заключението „не покрива минималните изисквания за длъжността“ от психологичното изследване в една конкурсна процедура е валидно за период 6 месеца, през който кандидатът не може да участва в други конкурси за назначаване на длъжност от същия вид по чл. 143 ЗМВР и същата основна дейност по чл. 6 ЗМВР.
(4) Сроковете по ал. 1 – 3 текат от датата на явяване на съответното изследване.
(5) Резултатите и заключенията от изследванията по ал. 1 и 2 могат да се ползват, ако валидността им не е изтекла към крайната дата за подаване на документи за участие в следващия конкурс.
(6) Ограничението по ал. 3 се прилага, ако шестмесечният срок не е изтекъл към крайната дата за подаване на документи за участие в следващия конкурс.“
manja
 
Мнения: 47
Регистриран на: 28 Яну 2011, 15:06

Назад към Конкурси и кандидатстване в МВР

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта